По другите неща ще отоворя по-късно, сега искрено се надявам само на това да ми отговориш.
... Защо не изпълниха Минските споразумения и тогава нямаше да се стигне дотук?!
Много те моля, покажи ми С ЦИТАТ от Минските споразумения какво точно не изпълни Украйна.
Правя го и с цел да ги прочетеш, а не само да си мислиш че в тях трябва да има такова нещо.
Подъвпорсите тук са много - споразуменията са няколко, и най-вероятно това което ще ти свърши работа изобщо не е в тях, но няма да се опитвам да гадая. Ще чакам с нетърпение ЦИТАТ.
Може и саркастичния да се включи ако желае... ако не - да ми показва пътя към курорта в Перу, където ме прати
П.С. Докато ти търсиш, аз малко ще пофилософствам върху това което си написал.
... Но досега повечето фалшиви новини са от украинските канали...
Това че дадена новина не отговаря на твоето мнение за това което се е случило, не означава че е фалшива. Също така не винаги е ясно какво точно се е случило, и не е ясно дали някога ще стане ясно. Примерно това че ти приемаш че няма начин САЩ или Великобритания да не са взривили Северен поток не означава че това това е било така. Няма неопровержими доказателства кой го е извършил, така че всяка теза може да е вярна, и вероятно никога няма да разберем истината.
... Като гледам какво въртят по бТВ, Нова и БНТ, направо нямам думи!
Аз също оставам безмълвен гледайки Первий канал... (да, гледам го от време на време
)
В парламента също е ужас. Гласуват си закони и промени, които са в ущърб на народа, ама са добри за партиите, които са ги гласували. Пък народа кучета го яли. Уж демокрация и народа управлява, ама ми прилича повече на тоталитаризъм. Щом управляващите искат нещо, няма значение какво иска народа.
Това излиза извън контекста на спора, няма да нагазвам че няма да изгазим до края на годината.
Ами нали украинците използват дронове, за да атакуват сгради в Русия и моста в Крим
Сгради в Русия бяха атакувани ПЕТСТОТИН ДНИ след началото на войната. Моста в Крим е легитимна военна цел, тъй като се използва за снабдяване на войските на противника.
... а също използват и ракети HIMARS и Storm Shadow за атаки на военни и цивилни обекти, но никой не твърди, че това е нехуманно, защото хуманна война не съществува.
Абсолютно съгласен съм с теб. Но Хаймарс-а и СтормШадоу са изключително точни боеприпаси, за разлика от ГРАД-овете които ползва Русия. Отгоре на това са много ограничени като бройка и много скъпи, и повярвай ми - украинците няма да ги ползват за да събарят жилищни сгради с цивилни вътре.
Но касетъчните бомби, които САЩ искат да предоставят на Украйна, са коварно оръжие. То взема най-вече цивилни жертви - при това години по-късно.
А милионите мини, които Русия зарови в нивите на Украйна - те колко жертви ще вземата в следващите години? Колко милиона хектара земя ще остане необработваема заради опасност от мини десетилетия напред? Трактористите и комбайнерите не са ли цивилни?