Аз се сещам за един начин, който твоите родители са пропуснали - 5 години в Кремиковци.
Не знам моите родители да са пропускали евентуални възможности да стават софиянци. Откъде ги вадиш тия простотии? Никой не е имал намерение да се мести в София, дори през ум не им е идвала такава мисъл, както и на мен. Защо си мислиш, че някой ти завижда на софийското жителство? Аз съм живял в 8 мил град, пред него София изглежда, като селото на дядо ти. Мислиш ли, че ако съм решил да имигрирам, ще дойда баш в лудницата в София, а няма да отида на друго място, където и имам създадени профи контакти?
Запомни: няма за какво да ти завижда на тебе човек, може само да те съжалява, но аз не съм от съжалителните.
Както казах - ти си единствения, който във всеки свой пост обсъжда моя произход.
И пак ще ти повторя - оловни обувки носят тежководолазите, за да не изплуват с напълнените с въздух костюми. Вземи най-накрая се осъзнай какви глупости говориш и престани да се излагаш (ако изобщо е възможно да спреш да се излагаш де...).
Произхода ти се обсъжда, защото ти имаш такъв комплекс и го прикриваше, докато аз бях напълно наясно. А ходи сега да ни разправяш, какъв бил градския ти начин на живот, сп. Плейбой и другите ти простотии.
Смятай колко си "умен":
Всички разбраха, че
"Оловните обувки" е
метафора и я употребявам за колоризация с цел пърлазация.
Ти ми даде тази идея, като каза, как на работа те накарали да сложиш каска и тежки обувки с метални кюмбета, как си заврял в боклука, а нямало опасност от срутвания - такива били изискванията. Първото което ми дойде на ум импулсивно, беше образа на "Оловните обувки". Толкова ли си задръстен, че да приемаш буквално казаното и да не схванеш смисъла на метофарота? При над 1 000 метафорични изразявания, ти да не успя да схванеш, това означава - проС.
Не съм го крил никога. Отново си съчиняваш. Но това че родителите ми са били членове на БКП не означава че и аз трябва да споделям техните разбирания и идеи.
Не си го крил, а прикривал, като пръднал на обществено място, който се надява да не се чуе и да не се размирише.
Обаче моите сензори са свръх сензитивни.
Проблема не е че родителите ти са били членове на БКП, нито ги укорявам, нито се подигравам.
Проблема е, че ти както спориш сега с мен благодарение на неолибералните си заблуди за демокрация и свобода,
така си спорил не, ами скачал, ежил, настръхвал на баща си, щото той бил БКП, а ти повече си ги разбирал нещата, щото си се считал за модерен, прогресивен, далновиден. Бас хващам /ти си го знаеш/, че не си оправдал очакванията на баща си, който е бил преподавател във ВУЗ, най-малкото защото си останал без образование, а децата трябва да надминават родителите си, а си му развивал простите си теории, че знания можеш да получиш и самостоятелно от Интернет, както тук си спорил не веднъж с един ителектуалец-
кранист Радико. Аз такива прости изявления през живота си съм чувал единствено тук от вас - умници.
Защо не ходите на лекар самообразовал се от Интернет? За фаянсаджия теорията ти се припокрива донякъде, до някакво задоволително ниво, но за сериозните професии, като на баща ти - сам си отговори, колко си прав.
Ти не си крил и че си бил комсомолски секретар, само си се спотайвал, като пръднал за този факт.
Питаш се защо те обсъждат?
Ами не са ти виновни отсреща. Ти си този, който пита ехото и то му отговаря. Ти си този, който без никой да те е питал пускаш снимки на домашните си, единствен, който коментира работата си /друг няма/, единствен който се хвали, как пиел, пушил и сега аз трябва да си помисля, че си пич ли? Ти си този който се противопоставяше на моите призиви, да се живее здравословно, да се вземат витамини, да се спортува - щото си пич, пушач, пияч. Представяш ли си колко тъпо изглеждаш от страни в очите на трезвомислещия?