Истината е относително понятие, вече го казах. Има факти, и тълкуване на тези факти. Фактите са си факти, съчиненията по картинка относно тия факти не са истината.
Не може истината да е относително понятие, както и не може черното да е бяло и обратното. Или навън да е минус 10 градуса, ама ти да го тълкуваш като относително плюс 10 градуса. И фактите не трябва да ги тълкува никой! Просто трябва да изложат фактите такива, каквито са, без да използват медийни похвати и манипулации! А медиите точно това правят - съчинения по картинка /даже не дават цялата картина/ и ти ми говориш за свобода на словото. Няма подобно нещо.
Да, съжалявам че НИКОИ медии не публикуват фактите, а ни пускат само "говоещи глави" които ни обясняват какво сме видели и какво трябва да чувстваме от видяното. А в повечето случаи дори не ни показват нищо, а направо минават на обясненията. Това ме дразни и мен.
Ето за това ти говоря и аз. Отново няма свобода на словото. Някой друг решава вместо теб какво да мислиш относно даден факт и как да го интерпретираш, защото видиш ли, ти не си в състояние да стигнеш сам до този извод въз основа на фактите.
Факт е, че Русия се намира на територията на Украйна. Факт е че Израел се намира на територията на Палестина. Факт е че и в двата конфликта загиват невинни жители.
Ти искаш обяснение на тези факти. Ами питай тия, дет са директно във факта. Израелския войник, палестинската майка, руския войник в окопа в Украйна, украинския войник в съседния окоп... Мисля че те най-добре ще ти обяснят нещата.
Това наистина са фактите и няма как да го отрека, защото е факт. Аз не искам обяснение на фактите. Аз искам просто медиите да не ме лъжат и да ми показват само едната страна на медала, защото както знаем, медала има две страни, но втората страна е заглушена и под прожекторите е само първата страна. Ето това не ми харесва. Нека всеки изкаже неговата истина, нека покаже факти, ако има такива, нека има дебат, нека опонентите се оборят един друг с факти, а не с измишльотини или твърдения, които са недоказани. Нека се търси истината, а не да се дава гласност само на едната "истина", която ни се натрапва и трябва да повярваме в нея. Нека има дебати, нека има спор /в спора се ражда истината/, но затова трябват свободни медии и плурализъм, какъвто явно НЯМА.
Неее... искаш по телевизора Костя Копейкин, Маяма, Волгин и още камара знайни и незнайни герои да ти обясняват неща, които дори не са ги видели.
Що на Волгин ще вярваш, а на мен - не? И двамата не сме видяли нещата лично, не сме "във факта" който се обсъжда.
На представителя на Русия в ООН ли ще повярваш, или на представителя на Украйна? И двамата изнасят речи - кой говори истината? Щот ти това искаш - истината... Коя е истината?
А защо тогава дават изява на други знайни и незнайни герои, които също обясняват неща, които дори не са видели. Виждаш ли го двойния стандарт?! Аз не вярвам на никого. Вярвам на фактите и на здравия разум и логиката.
А ти защо вярваш на хората и на медиите, които четеш и слушаш? Дали говорят и те истината? Колко доказателства ти дадох в по-предни постове, как украинските и другите медии лъжат и изопачават фактите, но ти продължаваш да им вярваш. Явно и твоята "истина" не е истинската истина. Затова искам да има различни мнения, да се излагат факти, да се спори, а не да ти предлагат "истината" за истина, която се оказва, че не е баш истина /абе направо си е лъжа/, ама ти си уверен, че е истината!
Видях го. И какво? И в двата случая изказва мнение, че войната е кърваво и нелицеприятно нещо. И в двата случая не отрича, че САЩ са намесени, поне не го отрича директно.
Да, в двата случая намесата на САЩ не е в помощ на по-слабия. Това е политика, политиката е гадно нещо.
Да те питам... чисто хипотетично... ако САЩ бяха подкрепили Палестина по всякакъв начин, дори и военно срещу Израел... ти били оправдал подкрепата им за Украйна в същия момент? Или ако спрат военната си помощ в Украйна, ще оправдаеш ли позицията им в подкрепа на Израел?
Да ти преведа точно какво казва, за да разбереш лицемерното му действие, защото явно не го виждаш:
В горното видео относно Украйна: това, които той /Путин/ прави в Украйна, е невъзможно да бъде оправдано от никой етичен и морален човек. Трудно ми е да гледам снимката. Убиват жени и деца. Бомбардират болници. ** ПЛАЧЕ.
На долното видео относно Израел: Това е война. Сражение. Кърваво, грозно и хаотично. Невинни цивилни страдат /умират/. Бих искал да ви кажа, че това не се случва. Но това се случва.
Значи когато Путин го прави, то не може да бъде оправдано от никой етичен и морален човек, тежко е за гледане. Но когато го прави Нетаняху, то това е нормално, това е война, кървава, грозна, хаотична. Цивилни загиват и това е нормално.
И ти все още не виждаш двойния стандарт и лицемерието?! В първия случай е НЕВЪЗМОЖНО ДА БЪДЕ ОПРАВДАНО, а във вторият - ТОВА Е НОРМАЛНО!
Просто нямам думи!