Виждам, че много очевидци имало на зората на демокрацията в България Дайте тогава да си припомним какво се е случвало по това време, да видим колко са ви ясни спомените Рождения ден на демокрацията е 10 ноември 1989г., така ли е??? Очаквам отговор, защото може и да съм се объркал
1. През коя година е купонната система и дали е била преди да дойде блянуваната демокрация??? Перз коя годима магазините бяха празни???
2. През коя година всички българи са милионери само с една заплата???
3. През коя година е Виденовата зима и защо се случи???
Интересно ми е ти дали си спомняш нещо от тия времена.
1. Защо има купонна система... ами защото няма стоки. А няма стоки защото или става икономически неизгодно да ги продаваш, или защото ги изнасят, защото наъвн цената е по-изгодна.
Кажи ми кой е тоя лудия де ще продава житото за 1 лев в БГ, като може да го продава за 1 марка навън? При условие че като го продаде за 1 марка навън, с тая марка може да си купи каквото си поиска, или да обмени тая марка за 10 лева на Магурата. А ако го продаде за 1 лев тук, първо нищо не може да си купи, а ако поиска да си купи с тоя 1 лев марки, щеше да получи 5 пфенинга на Магурата. А държавата марки не продаваше, щото нямаше. А нямаше, щото не можеше да продаде и един пирон навън, щото нашите пирони излизаха все криви от поточната линия.
2. Всички ставахме милионери, защото държавата печаташе пари за да си поддържа разходите. Огромни разходи за да държи живи Кремиковци, разни цехчета по производство на камшици и оглавници за коне, за цървули... неща които не можеш да продадеш никъде поне за да покриеш разходите на тези заводи и цехчета.
3. И като следствие идва Виденовата зима.