... В крайна сметка от 2014 година, от когато УСА направи преврата в Украйна, Руската позиция беше, до така да се каже войната ( или навлизането в руски населени територии ) доста сдържана и само изпъленена с предупреждения ( това лесно може да се види исторически от документирани кадри на youtube ). Запада, или основно УСА, натискаха в направление на интеграция на Украйна в НАТО, в кайна сметка, особенно като се има на предвид Руските райони в Украйна, на всеки който мисли трезво, и вземайки 8-годишните предупреждения на Русия, е било ясно че това няма да бъде позволено. Вътрешната война на Киевската администрация срещу автономността на Руските области допълнително нагнети целия проблем. И така се стигна до "специалната воена операция".
... и после ми се сърдите че чета историята като дявола Евангелието...
1. Украйна по това време имаше сериозни проблеми - точно каквито имаше Русия когато Елцин дойде на власт. Или услужливо забрави танковете пред Руската Дума?
Би ли оправдал навлизане на чуждестранни военни в Русия за някаква "мироопазваща операция" в този случай? Защо Русия реши че ще решава вътрешноукраински проблеми?
2. Защо Русия ще определя външната политика на Украйна? Със същия успех Украйна може да каже че Русия застрашава нейната сигурност и суверенитет (както всъщност се оказа реално) и да реши да я "декомунизира?" Това би ли го одобрил?
3. За не знам кой път ще попитам - ако Разградско и Кърджалйско решат да обяват някаква форма на автономия, българските власти какво трябва да направят? Защото на пратика положението е абсолютно идентично - в училищата в Разградско не се преподава на турски език, нямат учебници на турски език, в общините ги задължават да подават документи на български, а не на турски... Какви да са действията на българскиет власти в този случай? И ще е оправдано ли Република Турция да нахлуе, да събори всичко до Пловдив за да "освободи" гражданите с турско самосъзнание от гнета на българите?
... След 2 годишна "специална военна операция", която не мисля че Руснаците са очаквали да продължи толкова, вече им е станало пределно ясно че освен сериозен натиск нищо друго няма да застави УСА ( а не Украйна ) да се усетят че губят влияние и така да заставят Украйна да преговаря.
И какво ще предложи Русия на тези преговори? Къде ще отиде "денацификацията" на Украйна, с която почна всичко това? Ще се преобуят във въздуха ли? Ще признят че всичко е било само за територии, а не за некви измислени фашисти... И целия свят ще се запита "А що Стални не седна да преговаря с Хитлер след като го изтика до полската граница..."
На какво може да се съгласи Украйна? Да си даде 20% от територията, срещу какво? Срещу обещяния от държава като Русия? та нейната дума не струва и пробита копейка след това което направиха. Колко години ще спазва обещанията, преди да реши че й трябва и още някакво парче от Украйна? И кой ще защити Украйна от такъв развой, като условието ще е Украйна да не влиза в НАТО?
Нали разбираш че такъв мир е и невъзможен, и безмислен за Украйна?
- Ако мъж едно време пребиваше жена, влиза в затвора. Сега му дават олимпийски медал.
Обаче Истанбулската конвенция е отвратително нещо и в никакъв случай не трябва да се приема.... нищо че именно тя гарантира много от правата на жените. Да ти имам логиката...
... така наречените "евроатлантически ценности"...
Абсолютно сигурен съм че двамата имаме виждания какво предствляват тези ценности които изобщо не се припокриват. За теб това са гей паради, за мен е това че мога да отида до Атлантическия океан само с лична карта и с дебитна карта от Банка ДСК.
Във всяка такава конструкция има и добри и не толкова добри страни. Аз няма да позволя някакви индивиди, дет са виждали соц живота само на снимки, да се опитват да поставят равенство между евроатлантическите ценности и педалите де манифестират на улицата. Ако за теб промяната от соца в това в което живеем сега е само появата на педалите... не знам къде гледаш. Или вероятно и ти си чувал как се е живяло в соц времето само от преразкази...