1. Стар съм вече, чоджум!
2. Трябваше още когато бях по-млад, да направя тази стъпка, но тогава си бях добре, тука!
3. Пък И сега, не се оплаквам!
4. Та за това още ви живея, мизерията! Но мече ми е през оная работа!
5. предпочитам да ходя на почивки сред природата , не да си чеша червата......
Кожкужам, Чожум, големи противоречия в тебе.
1. Каква е тая скоротечна старост у тебе? Ми той дядо
Михаил Кузмов не се оплаква, че е стар, ти дето по времето на комунизма си вървял прав под масата си остарял. Сигурно комунистите са те състарили, тормозили са те още тогава. Как не са те изяли жив тез канибали, не знам.
Не си губи земното време с повече от 13 вековната българска история, казана със само 2 изречения на твоя братчет
, ами сядай и учи всеки ден, всяка свободна минута -
до края на живота, защото само този актив можеш да вземеш със себе си на оня свят. И каквото надробиш сега, това ще сърбаш после при прераждането. Не се увличай от Мерцедеси, защото тях не можеш ги взе. И милиони да имаш, не мож ги похарчи, защото си дърт и не можеш да ядеш по много, като мен
, някой друг ще ти харчи парите.
2. Когато си бил млад си бил добре. А бе не беше ли са оплакал, като си бил млад колко зле си бил, щото комунистити не те пуснали на екскурзия в Турция?
3. Нали сега не бяхме добре, защо пък не се оплакваш, значи и сега си добре и преди си бил добре?
4. Коя е тази нашата мизерия, дето ни я живееш, аз ли те направих мизерник? И
ти от кои си, не си ли с българско самосъзнание и що пък мизерията да е наша, а охолството да е твое, ти да не си специален? Ако нито си българин, нито с българско самосъзнание, нямаш право да изискваш от нас българите, каквото и да било, и да се оплакваш. Като, че ли си някакъв страничен наблюдател, сеирджия, за малко си тука и ти е през оная работа.
5. Ами аз като говоря за
чесане на пъпа имам предвид почивка и отдаване на удоволствията на земния живот, не да се ходи на работа. Да работят тия дето в главите им са само мерцедесите. На мен не ми се налага да работя.