Като ще спорим за глупости, нека да е така:
Да приемем, че имаме клетка с максимално количество оксиводород или браун газ. Пиша и двете за да не стане спора дали е оксиводород или БГ
- Оптимизация на колата 50% бензин 50% газ
При стандартен разход на колата 10/100, с 1л изминаваме 10KM, при оптимизацията изминаваме 20км.
Цена на 1Л бензин е средно в момента 2.80
- Цена за 1Л дестилирана вода е около 2Л - https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010014837
Oт 1Л Вода получаме 1866Л газ. Е няма как да изгорим 1866Л газ за 20КМ
Дори да гори 10 на 100 газ, това са 186км
Нали е бензинов генератор, какви водни пари ?
Най интересното в момента, е че никой, не коментира идеята да се сложи вакуум помпа след водородната клетка с цел съзадване на подналягане.
В същност очакхвах да ме изядете с парцалите за това, ама не, което ме навежда на мисълта, че или никой не се е сетил или е парче от ключа към палатката
.
Колкото до:
Толкова ли са тъпи автопроизводителите, та да не са ги внедрили досега?
Ади пак една проста сметка.
Ако производител направи кола на вода, те ще бъде от една страна Еко, от друга евтина като гориво.
Момента който се появи, ще се появят и реплики на водородната клетка. От там кой купил оригинал, кой купил реплика.
Отделно колите ще бъдат търсени, от там друготе автомобилни заводи ще загубят - има една приказка - гарван, гарване око не вади.
От друга страна, ако има такава кола, тези които продават бензин, какво ще стане, масови фалити, срив на икономики и тн.
Нещата не само до идеята.
Това както в момента със санкциите към Русия, политиците налагат санкции, ама търговците страдат.
Погрешка съм дал, "Цитат" вместо "Промени", за което се извинявам.