Имах една идея - как да се получи това:
През 1832-1833 година М.Фарадей прави свойте експерименти обществено достояние, като публикува 1834г. свойте трудове в няколко дебели ТОМ-а. За изследване на електролиза той използвал прост експеримент, като определил тогава зависимост m=Z.Q, която днес е известна като първи закон на М.Фарадей за електролиза. Масата на реагиралото в-во е равна на константа Z умножена по Кулоните Q преминали през електролита (водата в нашия случай). За нас може да разложим Q=I.t, което идва от уравнението I=Q/t. И получим m=Z.I.t
Това което Радико обяснява е че имаме константа Z, а fever_wits иска да измени константата, като работното налягане на електролизера от 1Атм. го направи 10 пъти по-ниско на 0,1 Атм. с вакуум помпа. Мисля си, че може да се отиде и по-далеч, като да се използва направо вакуума от впускателния колектор на ДВГ, като за целта маркуча от електролизера до входа на Газовата плочка (под карбуратора) е с 22мм. вътрешен диаметър за да може да се предава вакуума, както при LPG газовите на изпарителя.
Друго за Ефективното използване на електричеството по закона на Ом знаем, че тока I е равен на напрежението U върху съпротивлението R или I=U/R. От тази зависимост може да заключим, че можем да увеличим тока I, без да увеличаваме мощността P=U.I, ако намалим само съпротивлението R. За съпротивлението на водата R, което имаме в електролизера може да се намали лесно с повишаване на нейната електропроводност с добавянето на 28% тегловни процента КОН или там колко се смяташе гр./мол 25% NaOH. И това се и прави, но искам да засегна един друг момент на първоначално пускане, който забелязах през 2008-ма, когато правих реален експеримент с тръби: При първоначално включване електролизера отделя много мехурчета газ, а после те се редуцират и стигат до средно значение, което е стандартно по теория може да се смята класически. Идеята която се зароди е да се ползва този момент на първоначално включване, като просто се включва и изключва напрежението подавано към електролизера не се получи ползвах
PWM лабораторен генератор с регулиране на параметрите. Имам сега нова непробвана идея - да се обръща поляритета на електродите, като се разменят + и -, къде се подават на електролизера, защото след първоначалното включване после не искаше пак да образува многото мехурчета, както първия път каквито и параметри на лабораторния PWM генератор с мощен ключ на изхода, който си бях добавил сам, не ми се получаваше и се отказах тогава да продължа експериментите..