Пак ли бе даскале, пак ли, направо ти се чудя що се хабиш да обясняваш тия работи. Знам че ги знаеш, чел си ги някъде и ти знаеш че и аз ги знам, ма нали си си даскал някак си те сърби да покажеш колко знаеш. Пък и не те мързи да повтаряш едно и също. Знаеш много добре че винаги се изразявам възможно най кратко, но оттука натам ще внимавам повече да не ти давам никакви поводи да ми повтаряш едни и същи елементарни неща.
krasias, повтарям ги понеже виждам че даже и така нареченитем, специалисти като вас (както се прокламирате), ги използват грешно !!!
Преди много години, когато учих електротехника в техникум (който между другото съм завършил с така наречения тогава "златен медал"), учителя пишеше двойка само като чуеше че някой казва "прав" ток
, веместо (правилното) "променлив". Понеже, виждате ли, логически когато се изразяваме с термин "прав" ток, ще имаме и "крив", а до колкото ни е ивзестно "крив" ток няма
. Също беще с "жичка" и "проводник, да не говорим изобщо за другите технически термини.
Та виждате ли и аз съм минал по електричния път (и то доста от рано, като още на 6 години ме е трескало 220 напрежение, когато бърниках по оголени кабели в мазето ... ) но за разлика от вас продъжих да се образовам
напълно самостоятелно в насоките на физическите науки и разбрах колко пренебрежимо малко познание се преподава в стандартние учебни програми. Та точно за това правя и забелжки, понеже виждам колко грешно използвте термините, до такава степен че изобщо го намирате за нормално, и това е най-страшното! Понже посредствеността, както и неточността в изразяването, водейки до заблуждение, води до най-гоелмите неефективности в използването на природните ресурси, понеже изгражда крайно нереална картина в очите на обикновенния човек.
Тя обаче не е равнозначна на материализира там вече само господ е способен да го направи няма да е зле да започнеш да тълкуваш българския език малко по адекватно. Със тия разсъждения изглеждаш като паднал от марс.
Радико, чесно малко ме интересува как изглеждам, много по-важно за мен е да се изразвям правилно, та поне хората които четат написаното да се замислят върху реалните природни процеси, а не да си мислят че фотоволтаиците "произвеждат" енергия. А вие както желете така се изразявайте, в крайна сметка всеки се изразява по такъв начин по-който се е образовал, и по такъв начни (обикновенно) показва разбиранията си за света.