Пикси ти откога взе да позеленяваш, нали мразеше зелените.
,,,
все пак ако си за науката бъди обективен, изхвърли злобата и ненавистта от себе си.
krasias, започвате да минавате на лични напатки което обикновенно, при един спор, констатира незъвмозжнос на опонента за смислена реплика. Но да ви обясня понеже явно, за съжаление, злобата (както се изразявате) започвате да я показвате вие.
Никога не съм мразил "зелените", това което не харесвам е увличането и най-вече бюрократичното пропагандиране и субсидиране на тъй наречените "зелени" техноглоии или тъй наречената (електро-)"зелена" вълна и глупостите които постоянно се говорят в това отношение. Още повече че много малко хора обясняват че такъв тип технологии ще завишат драстично цената на електрическата услуга, тренд който вече се вижда с години.
И престани да лъжеш хората в абсурдните си напъни да доказваш колко лоши са ФВ панелите, те не се изхвърлят след 10 години. Просто след десет години ще произвеждат с 15-20% по малко ток а издържат до 25 - 30 години
krasias, отново лични напатки. Сега покажете еднин коментар където вие виждате че лъжза за каквото и дае. Мисля че съм създал определена репутация във форума, точно понеже давам информация и правя анализ точно на релни факти а не на емоционални виждания и "харесвания" на определени технолгоии. Това което дадох като идея (за охлаждането на панелите) беше точно в отоговор на ваш коментар че те се загряват:
Лятото щом достигнат 40°С тока пада, а това става много бързо за 2 - 3 минути а стигат и до 60°С,
Така че виждате ли, това което вие не разбирате, е че при мен фикацията е на ефективно използване на ресусите на тази планета а не харесването или нехаресването на определени технологии. Забележете че нищо не говоря, а даже поущтрявам (и лично помагам на) хора да използват термо-соларни инсталации, понеже техния коефициент на абсорбиране на ЕМ вълните е около 80%. Тук не сме на парад за да говорим за хубави и модерни и да првъзхваляме (явно) неефективни технологии и решения а предполагамено да дискутираме реални физични зависимости и проблеми.