Явно не сте разбрали изобщо несъответствието което представих че съществува в експеримента на Белецки. Прочетете отново и може да разберете. Но всъщност това показва нещо много основно. Такава напръв поглед елементарна статична промяна в един експеримент не можем да се съгласим, та какъв е въпроса относно нещо по отношение на динамиката на експеримента. Не случайно хората пишат повече формули откилкото думи.
Пикси, явно не си изгледал и двете видеа, на едното е с два проводника от диска към едната четка на другото е с един проводник към едната четка има ги и двата варианта но към микроамперметъра винаги са си два проводника. Човека прави всичко за да избегне паразитната индукция която се дължи на неподвижните четки спрямо подвижния магнит. За съжаление дали ще бъде отведен тока от диска до четката с един или два проводника ефекта е един и същ, ако четките са далече от магнита няма никакъв ток.
Автоитетите във случая са тези които са написали статията но явно няма кой да и обърне внимание. Много математика са сложили хората. Да бяха написали една страничка без формулки а и по възможност на Бъгларски най-добре щеше да бъде.
Пикси, математиката и формулите са последното нещо. Ти ми покажи върху какъв теоретичен модел работят за да може да разберем правилни ли са сметките. Щот тия там твоите "авторитети" много лесно се опитват да се измъкнат. Ми то виждаш ли нямало никакъв парадокс, я ние да си го сметнем както си знаеме, що да му мислиме. И какво толкова страшно и нечувано смятат "авторитетие", ами стандартна електромагнитна индукция, то щото нали така за по лесно.
А за другото въобще и не ми се споменава, три кофи мастило срещу 17 миливолта, което пък не е съвсем ясно дали не е някакъв термоелектрически ефект. Щот на няколко пъти и в статията споменаваха за ефекта на Зеебек.