Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Озонатори за битови и медицински нужди
zmiori:
здр. в петик с колегите си спретнахме по едно озонаторче. Използвахме електрониката /за около 8 лв./ само че вместо запалителна бубина използвахме ТХО от стари телевизори без парички всеки има захвърлен ТВ някаде., от заготовка за бутилки от кока кола си спретнахме по едно сребърно искрище /по 3 лева за сребърна тел от познат бижутер/ и паралелно на него по една лампа минюнка /за 55 ст./ в буркан пластмасов от ленено масло барлиинс.
От магазина за дом. любимци за по 8 лв. вибраторчета за рибки. "Вятъра" минава първо през буркана с лампата после през искрището със сребърните електроди и цоп в чашата с водата.
за 10 мин. 0.5 литра вода вече смърди и има вкус на озонец.
Вие как използвате тая вода /въздух/ и колко често?
Благодаря предварително за отговорите и дано съм бил полезен на някого.
zmiori:
я вижте озонатор бижу. Това отгоре "купола" е от голяма индикаторна радио лампа. Колегите се постараха доста и мисля че резултата е фантастичен. Мисля че трябва да бъдем похвалени :-[ :-[ :-[
johnny_fx:
zmiori, дай повече инфо.
zmiori:
схемата е много леко модифицирана и минимизирана, използва се ТХО вместо бубина от автомобил. КОрпуса е от някаква алуминиева шпула облепена с фолио от това самозалепващото се за мебели. Бялото около лампата е капачка на ДОД /димнооптичен датчик/ повреден.
А лампата играе роля на искрище стъклото и е червено и искренето в тъмно изглежда доста ефектно. За база е използвана горната схема.
mat:
Здравейте,
Аз също си направих (почти направих) озонатора по схемата от Млад конструктор. С крушката.
Самата крушка така искри, че ще се пръсне.
Сега трябва да си направя тръбичката с електродите през която ще минава въздуха. За тази тръбичка никъде не открих как се прави.
Предполагам, че две сребърни телчета трябва да се закрепят по някакъв начин успоредно едно на друго. Но на какво разстояние едно от друго? И какво точно представлява коронния ефект който трябва да се постигне? Прехвърчане на много искри между електродите или някакво тлеене? Как точно я правите тази тръбичка?
И още нещо. Тук някой спомена, че за да няма вредни елементи трябва искренето да става през стъклото на крушката. Е добре, но аз като навия плътно по здравата крушка един проводник (било то меден или сребърен) къде точно се получава озона? Нали за да се получи трябва да има искра в атмосферата, а когато искрата е в лампата и няма достъп до въздуха - за какъв озон изобщо говорим? То не става ли йонизатор така?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия