quote author=hristo link=topic=1546.msg114210#msg114210 date=1592198000]
Здравейте, мисля го разгадах Капанадзето и Колата на Тесла.
[/quote]
hristo, за съжаление много хора си мислят че разбират Тесла като четат какви ли не небивалици, та вие няма да сте първия или последния. Така че с вашето
"мислене" че сте разбрал нещо изобщо нищо не постигате. И преди да си помислите че не разбирам или че не знам за Тесла, или не го разбирам, вземете и прочетете какво съм публикувал, през годините, преди да се регистрите във форума понеже аз може би съм единствения във форума който е отнесъл най-много критики по отношение на дискутиране на технологиите които
реално ( а не имагинарно) Тесла е създал.
Но сега по същество:
Първо за Колата :
Описанието на mito_kupona е много точно, но се забравя един факт Колата е имала 6 Фута антена отзад. Това мисля е била вторичната намотка Бобината на Тесла изнесена, като антена отзад на купето на колата "като комин да стърчи". 6 фута са около 2 метра височина "комин" намотка вторична на Тесла (явно достатъчни са за да захранят 90kW електромотора на електромобила), освен кутията "40 на 40 на 40 см", акумулатора и другите детайли, които mito_kupona спомена. Друго което не знам, а си мисля е че купето е било използвано за маса вместо заземяване защото това Купе специално на този модел марка използвания от Тесла Автомобил е било изцяло метално купе до тогава масово са били дървени. Значи фактите са както ги спомена mito_kupona, освен пропусна да отбележи и високата 2 метра антена (1,83m по-точно) изнесена отзад на купето (която мисля е бобината на Тесла вторичната 6 фута дълга) и металното купе на автомобила предполагам използвано вместо земя.
запознат с тези термини и да може на пръсти да го обясни по простому за неуките.
Това е информация която е дъвкана и предъвквана най-малко хиляди пъти на нета и така не давате абсолютно никаква нов поглед върху нещата. Писанието ви абсолютна загуба на време както за вас така и за колегите понеже не дава никаква представа за работа на системата, в смисъл източника на енергия и нейното преобразуване. Най-важното е не тази 6 футова ( или колкото е била, макар че никъде няма точни данни ) а как, при положение че е имало такъв ефект, тази "антена" е фокусирала енергия от обкръжаващия енергиен фон. И понеже още сте нов във форума затова ще си позволя да ви дам препратка към предишните си коментари за да осмислите ако можете ролята на такава една антена, и че тя няма нищо общо със вторичната ( или даже третината ) на Тесла транформатор:
https://mazeto.net/index.php/topic,9037.msg91275.html#msg91275или ето директно източник ( при положение че може те да го разберете ):
http://amasci.com/tesla/tesceive.htmlТочно преди 120 години Никола Тесла в научно-популярното списание "новото столетие" (20 ВЕК) описа принципа на неговия БТГ. Става дума за статия на Тесла в която той размишлява върху проблемите на човечеството и като захваща енергииния проблем, между другото дава точно теоретично описание на принципа на неговия СЕ генератор, но без технически детайли -
Когато споменавате статии, най-малкото е да посочите линкове към тях. Доста статии съм прочел и осмислил публикувани от Тесла но никъде не си спомням то да обяснява принцип на "СЕ генератор" каквото и това да значи за вас ( понеже имам усещането че нямате никакво разбиране за това ). Така че дайте да я видим тази статия/публикация.
СЕ по ТЕСЛА е хванат ясно и точно тук се нарича Вълнов Резонанс образуващ Стояща Вълна, всеки радиолюбител дори начинаещ би трябвало да е запознат с тези термини и да може на пръсти да го обясни по простому за неуките.
Вълната (няма значение надлъжна или напречна), та и според вашите или на който и да са "мисли" - стояща (каквото си мислите че това за което говорите)
не е източник на енергия. Вълната е просто физическото явление ( независимо от комплексността си ) на пространствено трансфериране на налягане ( или пулсации, като те са налягане и отпускане ). Самата тя не е енергия а само трансформиращ елемент на тази енергия през средата. Така че няма как някой да извлича енергия от стояща вълна ако тази вълна не е проява на такава една "пулсираща" трансформация с източник или проява на състояние на средата в която се материализира.
Ако разберете нещо от написаното времето ще ми бъде 99% загубено ( понеже тези неща са обяснявани хиляди пъти във форума ) ако не го разберете загубата ще бъде 100%. Но, за съжаление, винаги се "запалвам" когато видя какви глупости,
абсолютни глупости, се пишат по отношение на Тесла от хора нямащи и най-малко разбиране от мисълта или виждането на този брилянтен инженер.