Здравейте всички! Първо да се опитам да отговоря на miromad, уважавам такива хора, защото са откровенни, търсещи и истински. Аз не съм теортик, а практик, но все пак, ще се опитам да ти дам някаква информация, доколкото аз я разбирам. Представи си соленоид, навит бифилярно, проводниците са един до друг, дефакто имаш два соленоида с 4 извода. На тях подаваш, някакво променливо напражение, да речем синус, но в обратна посока на двете бобини, или соленоида. Ако имаш осцилоскоп, ще видиш,че когато се срещнат вълните от двата соленоида, в техния максимум се получават, други вълни с много по-голяма амплитуда, това е стояща вълна. А за да разбереш силата на тази божественна вълна, ще ти дам друг по- разбираем пример, представи си, че опъваш тетивата на някакъв лък, а на тетивата има стрела, тетивата и лъка, са променливото напрежение, което е подадено на двата соленоида, , а стрелата е стоящата, пробиваща всичко вълна. Магнитното поле е затихващото трептение на тетивата и лъка, след изстрелването на стрелата или скаларната вълна, или стоящата вълна, всеки я нарича различно, но тя се движи праолинейно, на там, на където е насочена.
И друг въпрос искам да споделя с вас, съфорумци, в този форум и в няколко руски форуми, който следя, има човек, който си мисли,че е N1, който е изфабрикувал видеото на SR, естесвенно с подходящи водещи, на филма, които не са на ясно, кое копче за какво служи. Моето мнение е, че зад илюзията SR стои, българин, разяждан от комплекси за малоценност, жал ми е за такива хора, имена няма да споменавам, но съм убеден и сигурен. И друго, нашият човек има 19 ника в разни подобни форуми лесно може да се провери..... Много жалко, за човека. Заради подобен род простотий, напуснах България, а Обичм България!!!!!!!