Приемам всякакви забележки, но да не забравяме, че волта, ампера и вата са ги измислили еврейте, за да има как да ни прибират парите или да ни ограбват, по-точно. За мен това не е толкова важно, дали са ватове или VA, но приемам забележката, нали за това сме на този форум да си правим забележки, да се учим един от друг и т.н. и да направим генератора на Капанадзе. Още не съм доизпипал нещата със свалянето на енергията от втория контур, тази лампа 10 вата на 12 волта съм я сложил, като товар, защото бобината, която ползвам за товарна е навита с проводник 0,4 мм2, беше предвидена за друга функция и , ако сложа по-мощна лампа, ще се запали при тези токове. И друго, когатао лампата е включена, консумираме от източника 57 VA и на втория контур имаме 7А и напрежение 26в, ето тази енергия, ако се използва, може да се получи самозахранване. При захранване от източника 24в и ток 4,2А, това са 100,8 VA консумирана мощност, а на втория контур се получават 12А и 55в - 660 VA, a лампата изобщо не я смятам, какво ще се получи, ако част от тези 660VA се върнат на входа - за това говорим. Няма грешка в измерванията, разполагам с доста добра апаратура, малко старичка, но много точна. Поздрави!!!