Колега caduceus, не само че не пишеш неразбираемо, а е добре като казваш твоето виждане, защото на нас наистина ни пречи стандартното мислене.
Но аз все повече започвам да си мисля, че има нещо свързано по-скоро с мнагнетизма, отколкото с електростатиката. Отдолу на кутията - аквариум се вижда нещо обемно, като траф или електромагнит. Интересно е обяснението относно магнетизма на Ледскалнин: Земята генерира мощно електромагнитно поле, което всъщност идва от слънцето. Според този изобретател на Фрии енерджи генератор, магнетизма представлява много малки частици, които преминават в междуатомните пространства. Тези частици текат и през проводник, щом се пропусне ел. ток. Електроните ги повличат, но те не идват от нищото, те са навсякъде. Тогава се поляризират и текат в проводника, излизат от него перпендикулярно - правилото на дясната ръка. Постоянните магнити всъщност представляват магнитни кондензатори при които домейните са ориентирани правилно в две посоки, което става с намагнитването им. Обикновеното желязо също би било магнит, но при него домейните са хаотично и противопосочно разположени, именно затова те не могат за "обират" тия частици от въздуха, впрочем ги обират, но те взаимно се компенсират и не текат. Да текат, магнетизма е поток от частици!
Енергията на магнитите не идва от тях самите или от нищото! Защо магнетизма представлява всъщност малки частици, кое го доказва: Ако светлината не може да премине през дърво, метал и пр., то магнитните частици преминават, което означава че са по-малки и т.н. има още примери.....
Друго което ме кара да мисля в тази посока е, че според Стивън Марк, ТПУ взима свободната енергия от магнитното поле на земята. Капанадзе казва във видеото, че дори без заземяване генератора работи - това изключва моите съмнения, че енергията във вид на магнетизъм или електростатика идва от земята. Това означава, че познатите ни патенти на Тесла не съвпадат с тази технология, още повече Капанадзе казва, че това което е направил го има само на теория от Тесла, т.е. всички тесла-схеми които знаем не са това което търсим.
Вероятно се повтарям, но не знаем какво е мнението на Тесла относно магнетизма или то е старателно покрито.
Още доводи: Ако извличаше енергия от въздуха във вид на електростатика, защо няма антена? Всички опити на Тесла за това са били свързани с кули, антени, по-високи планниски местности и т.н. SR също даде обяснение с домейните, без да коментирам дали е мошеник или не. Капанадзе каза че единствено Мелниченко е близо до технологията, а при него няма електростатика! Доказа се, че резонансен инвертор от един транзистор и феритен траф с приложена положителна обратна връзка по постоянно напрежение се самоподдържа за известно време с КПД около 1-ца.
Поздрави!