Здравейте! Аз на такива партенки не вярвам, докато заявилия Ctah, че има работещо устройство не покаже поне видео, а най добре да го видя с очите си. Правих известни експерименти по тази схема, но не получих никакъв резултат. Аз мисля, че тази схема няма нищо общо с Капанадзе. Къде в неговите клипове видяхте толкова много трансформатори. Може да има два, един по- мощен за инвертора и друг по-маломощен за самозахранването. А при тази схема, както е дадена изходния трансформатор трябва да е 6-7 киловата за генератор 5 киловата, което не съм видял никъде във филмите на Капанадзе.
Не може да се смеси голям ток от един източник с високо напрежение от друг източник, дори тези величини да се преобразуват в магнитни полета и тогава да се правят опити за тяхното смесване. На пръв поглед нещата изглеждат така, но на практика това е съвсем друг процес, в който участва ефира. През първата бобина протича ток да речем 10А с напрежение 1В и през втората бобина ще протече същия ток 10А, но не е този ток, който протича през първата бобина и идва от захранването, а тока през втората бобина идва от ефира, за да се изравни равновесието между двете бобини, защото във втората има дефицит на заряди, заради условията, които ние сме създали изкуствено, около двете бобини с високоволтовото електростатично поле. Ако потенциала на това поле е 1000В, то потенциала в краищата на втората бобина също ще е 1000В, но през нея ще протече ток вече 10А и се получава 10000VA мощност на изхода. Или с други думи двете бобини се явяват, като две плочи на кондензатор и в следствие тока на разместване във втората протича същият по стойност ток, като в първата, но идва от ефира, за да се изравни равновесието, а не от захранващия блок.
Ctah може и да е постигнал нещо, но със сигурност не е по схемата, която публикува. По-скоро в тази схема има повече доза истина според моята теория за принципа на Капанадзе.