Понеже вчера, случайно си намерих уплътнение, преработих дизайна от начало и се получи това (
).
За да няма загуба на площ заради уплътнението, реших да си набавя 2 парчета плексиглас с дебелина 5мм, който притискат електродите помежду си с 20 болта. Поради дебелината на плексигласът, ще се наложи да сменя преди споменатите 4х60 болотове, с по-дълги, но първо тябва да проверя дали в Практитер има такива. Келтката ще е с 11 плочи, т.е. 20 работни повърхности с обща максимална
* площ 170354.278 мм
2 и минимална
** площ 136702.77 мм
2. Не съм напълно сигурен колко точно ще е дебел като цяло 'пакета' - плексиглас, електрод, уплътнение,..., уплътнение, електрод, плексиглас, ще търся шпиндел Ф4 с резба, но още не съм стигнал до този момент.
На катринката се виждат максималното
* и минималното
** ниво на електролита в клектата. Първо ще пробвам да свържа резервоарчето за електролит с келтката, без да слагам помпа за циркулация. На принципа на скачени съдове, но ще има тръбичка за обранто налягане, т.ч. когато нивото на електролита падне до минималното, тогава да се добавя течност от резервоара.
Възнамерявам тази конструкция да бъде монтирана в моторчето ми, за да го тествам на ДВГ. Моторчето е Honda ANF 125 Innova, с карбураторно захранване, и е предпосленият модел на Иннова. Новата
Инова е с инжекционно захранване.
Това за сега. Като сглобя клетката ( най-вероятно до сряда четвъртък другата седмица) ще дам рапорт.
Поздрави.