И се достигне до не така далечната 2014 г, когато "запалвах" крушка чрез синтезиране на електромагнитна вълна, по начина описан в отговор 414 на тази тема: http://mazeto.net/index.php/topic,9119.msg66524.html#msg66524 Там за твоя информация става смесването на две компоненти, статична и магнитна, чрез пространственото и времево разместване на векторите.
Ето част от коментара ви:
Систематизирайки наличната информация по действието на генераторите на Кулабухов, Акула и Капанадзе - смятам, че те работят на принципа "предаване - ефир - приемане".
....
Трансформатора на Тесла практически представлява радиопредавател, но неговата магнитна съставляваща е несъразмерно по-слаба от електрическата и радиовълните са основно с електростатична съставка.
Bat_Vanko, това което казвате тук, е в абсолютно противоречие с това което е написано директно от Тесла. За съжаление не сте си направили труда да прочете това което е директно написано от него (което е жалко много жалко), и не само на едно място а в доста от неговите публикации, и наче нямаше да пишете такива неща и да остновавате мнението си на
вашето разбиране на "Кулабухов, Акула и Капанадзе". За съжаление не сте вие единствен който си мисли че разбира и си обяснява явлениятя без никога да е прочел нещо директно написано от Тесла. Така са страшно много писатели и разбиратели та даже и публикуват книги които обикновенно са изпълнени с големи глупости.
Драги ми Смехурко, твоето клипче ми напомни детските години, когато като 10 - 12 годишно хлапе, се въртях около телевизионният техник и прецърквах високото напрежение на един телевизор "Пирин". Между другото там искрата е доста по голяма и физическата причина няма нищо общо с Тесла вълните, макар и пак да може да се "запали" крушка.
Bat_Vanko, както вие сам казахте, ако не покажете нещо нагледно нещата избиват в пъчене на говорене а не на практика. Направете опит и го покажете. Иначе и аз съм се въртял като малък, точно на същата възраст като вас, около приятел на баща ми който оправяше телевизора, та даже и си "позволявах" да отварям сам телевизора, и да го разглеждам, когато е включен, когато родителите ми бяха на работа, понеже ми бяха интересни светлинките на вакумните тръби.
Та очаквам от Вас да дадете логичното обяснение на тези явления а не да го отдавате на свръх естествени причини
Интересно, дайте пример къде съм описал явленията, които се опитваме да обясняваме, да се дължат "на свръх естествени причини". Недей те така, тук съвсем започнахте да си измисляте какво ли не. Вие или четете без да вниквате в написаното или, което е по-вероятно, четете и си имате образ в съзнанието си, който ви е вече изграден, и прикрепвате информацията която не разбирате или не осмисляте, към този ви мисловен образ.