Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Истината за химико-хранителната и фармацевтични промишлености
vitan:
„Умрелите доктори не лъжат” – прикачени като файл 12 ценни страници.
Лекарите (американските), които спазват стриктно това, което са ги учили живеят малко – няма и 60 години средно. А човек може да живее и до 120.
Е, не „цивилизования” наш съвременник. Но, ако искате да живеете 80-100 години, да не ви мързи да прочетете ценните съвети във файла, заедно с лъжите на официалната медицина.
Този файл вероятно го има и на друго място, но поне отстраних много от правописните грешки (вероятно на преводача).
От лекцията нямат за момента нужда само младоци, които ядат само и единствено тяхна екологична продукция, а земята е торена с оборска тор.
EDM electronics:
Прочетох статията, макар и преди да я бях срещал в съкратен вид. Нямаше да коментирам, макар да не съм съгласен с много от нещата написани в нея, в стил Хулда Кларк, например с причината за хипертонията, артрита и някой други, да не изброявам всички.
НО......., какво ми направи очебийно впечатление, владеейки поне елементарната математика. Ще цитирам:
"след като проведох 17500 аутопсии- на 14501 животни от целия свят и на 3000 души, и понеже винаги съм искал да бъда здрав, да имам деца, внуци и още правнуци............."
17 500 аутопсии, като ги разделим на 365 дни получаваме цели 48 години, ката ден, без прекъсване аутопсии. А бре тоя човек бре, почивка за него няма ли бе? Ми тя Хулда Кларк по-скромно с аутопсиите го раздаваше.
Вярно е, че лекарите живеят по-малко от пациентите, такава е статистиката, но тези които специално цитира са изолирани случаи, те на са от статистиката. Не е вярно, че приемането на калций ще реши проблемите почти с всичко, напротив, познавам хора, които са го приемали дълги години за да решат здравословните си проблеми, но уви, само са си навлекли камъни в бъбреците и калциране на кръвоносните съдове. Ако искаме да усвояваме добре калция, трябва да намалим приема на месо, това е основното при дефицита му, а не че трябва да го приемаме, като добавка. Разграждането на белтъка става с разход на калций, колкото повече месо ядем, толкова по-малко калций ресто за организма, който се натрупва на склад в костите, за човек със средно тегло около 1,5 кг. за целия организъм, като се обновява-опреснява напълно за около 10 год., а останалата част от костите е изградена от въглерод.
А за солта, всеки който е гладувал знае, че още на третия ден кръвното си идва на мястото, когато излишната сол напусне тялото, не че е единствената причина за хипертонията, има и много други, като стресови хормони, стесняващи кръвоносните съдове, запушени кръвоносни съдове, бъбречни възпаления, затлачен черен дроб и т.н., но определено прекаляването със солта води до хипертония. Солта е консервант. Осоленото месо се свива, изсушава от солта, това става и с кръвоносните съдове с годините на употреба. И още солта е открита в по-късен етап от живота на човека, като подправка, и т.н............много контра аргументи има.
Този ветеринар е далече от аюрведа, считайки, че само с приема на витамини и минерали ще си гарантираме 120 год. живот. Къде остана спорта, играещ основна роля в правилното кръвообръщение, от там и обмяна на веществата. Поста /въздържанието от каквато и да било храна за определен период от време/, в чийто основа и незаменимост са пречистването от натрупаните токсини и т.н. Ще взимаме добавки и всичко ще е ОК, като Кларк - зепер, зепер и рака изчезнал. Няма такива филми. Грижата за здравето е много трудна работа изискваща изключителна воля и труд.
Има и верни неща в статията, но като цяло ми се струва платена, поръчана от производители на синтетични витамини и минерали.
Иван Димов:
По повод калция - в някои млечни продукти добавят калциев двухлорид (пише го на етикета). Някой знае ли какво е действието му върху хората? Доколкото знам, калциевият двухлорид е отпаден продукт при производството на сода и следователно е евтин или даже безплатен, а прибавен в хранителните продукти води до големи печалби.
vitan:
@Иван Димов – не съм запознат, но предполагам играе някаква роля и на консервант. Един пекар се хвалеше, че в хляба им нямало консерванти, после неохотно призна, че слагали „калций” (едва ли знаеше какво точно) за да издържа хляба по-дълго…
@EDM electronics – по памет Х. Кларк е зооложка, а този е бивш ветеринар. Не им пречи да пишат нещата по „холивудски”. Но ако при Хулда Кларк медицината с основание е отхвърлила всичките и теории, то при този за някои неща не може да му каже и копче.
Разглеждам лекцията като добра база за размисъл. Минерали ако човек не е на зор е глупаво да купува. Има си подходящата храна (растителна предимно). Аз лично наблягам на приема на микроелементи с…. пчелен мед :) Една реклама обаче е права: да се редува изворна вода с минерална.
За витамините истината е в този филм: http://mazeto.net/index.php?topic=3178.0
За това: „Грижата за здравето е много трудна работа, изискваща изключителна воля и труд.” – две мнения няма.
EDM electronics:
Първо нека кажа, че не ги казвам тия неща зе де се заяждам с когото и да било. Чел съм и пробвал мнението и на едните и на другите, и знам кое работи и кое не.
Сетих се къде бях чел тая статия преди доста години - в рекламата на продуктите на "Вижън". Чудодейните добавки, които лекуват почти всичко :). Мноооого скъпи добавки. И аз се бях излъгал да си купя, а ефекта - НИКАКЪВ.
За привържениците на синтетиката бих казал, че човек не е растение, за да се третира с химия. Химичните елементи той приема във вид на съеединения и приностител, наричат го "конче", което доставя необходимото на клетките, но в никакъв случай в чист вид. Синтетичните витамини и минерали се усвояват едва 10 % от организма, всеки може да разбере това по мириса на урината след прием. Правилно са го рекли ония лекари, че само се оскъпява урината и натоварват излишно бъбреците. Скъпите швейцарски витамини на дражета са друго нещо, те съдържат помощни вещества за усвояване от организма, което достига до 90%. По цената ще познаем кое колко работа върши.
За усвояване на калция от организма са му необходими и други два х. елемента - магнезии и цинк. Само чист калции носи изключителна вреда, не се усвоява, а само отлага в депата в организма. Най-доброто съотношение на тези три елемента се намира в орехите и черупките на яйцата - в естествен вид, затова и само при тях имаме най-добро усвояване и напротив никакво отлагане. Ако някой има интерес мога да дам рецепта за най-бързо усвояване на калций, известно на природната медицина, от организма с естествени продукти - по Малахов.
В моя град водата е пренаситена с калций, дори е в нанормално огромни количества. Дори само една капка оставя видим белег от калция. Въпреки това, болести от липсата на калции в изобилие.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия