Здравейте,доста материал прочетох през последните дни за реактора,и ще опитам да го подкарам на Mazda 626-2000 кубика с газова,имам голям опит с ДВГ-7 години старши в сервиз,1 година газови уредби.Мисля че няма да имам проблеми с монтажа и настройката.Има няколко елемента които трябва да се спазят според мен,избор на гориво+водата(нали целта е икономия на пари),температура на реактора(ако се оребри вътрешната тръба ще има по-голяма площ и по-бързо ще влиза в работен режим)и изпарение на горивото смесено с водата.Да речем че горивото е пропан-бутан,резервоара с водата ще се подгрява с 2 или 3 бързовара за кафе 12V,упрвлявани с датчик от охладителен вентилатор около 95 градуса + серпентина с течността на двигателя.Дотук лесно.Скоростта на парите през реактора трябва да е висока за да се получи ефекта какъвто и да е той.Според мен е разпадане на атоми и след изхода на реактора се образуват в стабилно въглеводородно гориво.Пропан-бутана е изпарен и подгрят от стандартния изпарител на газовата,подава се директно във резервоара с водата.изпарителя се включва стандартно без плочка(точно вакуума на засмукване на двигателя преминаващ през реактора и достигащ до резервоара с водна пара ще служи за задействане на мембраната за ниско налягане)като реглажа пропан-бутан към пара е пак стандартен-с винта на маркуча който е нормално газта да се дозира(при обикновена газова).Сместа която излиза след реактора се подава на стандартна вакуумна плочка.Сечението на външната тръба трябва да е малко по-голямо от стандартната тръба за автомобила,а вътрешната 1/2 цол,като луфта с реакторната ос е минимален(за да се получи голяма скорост,а и дебита няма да е голям)Мисля до няколко дена да съм готов