6-та: Тоя, де бе опростачил накрая оригиналният принцип на лечение в последните си машини, за да не му копират хардуерното решение?!
(че не ми е под ръка филма, да си направя 100% справка)
До колкото съм чел и разглеждал, достигналите до нас, оригинални схеми решения от Филип Хойланд, изменението, не е за да не му откраднат хардуера или за да скрие "нещо си". Наложило се промяна, защото докторите са се оплаквали от не достатъчно точното - фино фиксиране на работните честоти. В онези години, генераторите не са били с точността на DDS чипове, та се е наложило да разбият честотната лента от 20Hz до 200KHz , на четири отделни банда - обхвати. Отделно, аудио-генератора, е бил с доста нестабилна честота и се е налагало, често да бъде калибриран. Тогава през (ако не греша) 1941 г. излиза патен за генератор (не се сещам сега, за името на изобретателя, но мога да погледна), който прави схемичка, в която участва и лампа с нажежаема жичка. От Beam Ray Corporation Clinical (компанията произвеждаща Райф Машините), купуват патента и внасят новия генератор в Райф-Машината, като разбиват отново на четири банда, за да е лесна и по-точна настройката.
Честотите M.O.R. - реалните са доста високи и тези за карцином и сарком, отиват над 3 MHz
Запазил съм си;
Карцином: 3'214'900Hz = 3,214900MHz
Сарком: 3'059'040Hz = 3,059040MHz
Филип Хойланд, прави двата генератора, по схема Хартлии, и директно ги смесва в плазмената Лампа - като реално се получават две точки на честотно биене - съответно над и под фиксираната "носеща" (грешно наречена от много изследователи) честота от 3,3MHz
Реално M.O.R. - се получават с изваждане на "аудио-честотата на Хойланд от 20Hz до 200KHz със смесваната с нея постоянно фиксирана 3,3MHz.
Няма т. нар. модулация - има смесване на две честоти при което се получават две биещи честоти от които, едната съответства на M.O.R. на Райф.
Дори, самият Роял Райф, не е бил технически наясно, как работи схематично, инженерната конструкция на Хойланд. Това е и причината, по-късно през 1953, той да не даде точна информация и на Джон Кейлак и Джон хххх, където пък те въвеждат квадратните импулси за ниските честоти, за да докопат някакви работещи хармонични M.O.R. честоти.
Тук, ми е много чудно, как Райф ги подвежда, но в тези години Той, вече е бил в емоционална криза от всичко преживяно.
Филип Хойланд, не е крил нищо! Просто, за да получи търсените резултати, е било необходимо така да разработи схемното решение, че да получи точни честоти, лесна работа на докторите опериращи с машината и реално е гонено - стабилност на работа с минимални температурно-честотни отклонения, тъй като тогава вакуум лампите за генераторите, модел 812А не са били като днешните.
Има много фактори за това схематично решение, но най-малкото е за да е било "нещо си" - скрито.
Знаем също, че след 1945 (може би греша тук), Райф има нов инженер (мисля бе Томсон - може би да греша), който само репликира Хойланд, но въпреки това - успешно.
Вече през 1953 г. Джон Кейлак и другия Джон Хххх, на който жена му е била болна от рак и се излекува (но с оригинална машина по схемата Хойланд, предоставена им от Райф), правят промени, които са доста неуспешни (по сравнение с тия на Хойланд) и именно техните честоти и измишльотини, достигат до нас и масово са натъпкани в програми като Z-aap и Frex16.