И аз съм мислил по въпроса с дебита на оксиводорода в зависимост от оборотите, по скоро от натоварването на двигателя да се регулира. Но това няма да стане като се взема обратната връзка от оборотомера например, а по-скоро от вакумен датчик, който ще реагира в зависимост от това колко е отворена дроселната клапа.
Така или иначе с малко електролизерче, което се използва само за подобряване разхода на гориво на автомобила/т.е. за по-пълното му изгаряне/, не би могло и дума да става, че то ще е някакъв фактор в енергийния разход на двигателя, най-вече поради малкия си дебит на изходния газ. Но въпреки всичко, мисля че на празен ход на двигателя/тихите обороти/ ще обогатява допълнително сместа, което ще води до неефективност, и може елементарно само с едно ключе на педала на газта да се променя тока в клетката.
Не казвам, че съм прав, просто така мисля.
Пълното захранване на двигател с оксиводород вероятно е възможно но големината на електролизера ще е с други размери. Самият Браун е карал колата си с две големи Браун-батерии, като е изминавал 1600 км. с 4л. вода. Не зная доколко това е вярно, направо звучи невероятно, но може и да е вярно!
Ако се направи сметка колко литра газ ще е необходим за изминаването на тия 1600 км. и се обърнат във вода, ще се види че литрите са далеч над 4л. вода за тия 1600 км.
Къде се крие разликата според мен:
Разликата е в газа от електролизера, мисля трябва да се прави разлика между оксиводород и Браун-газ, едното е молекулен газ а другото атомен. Водорода и кислорода в атмно състояние при горенето си отделят значително повече енергия от тези в молекулно състояние, и нещо друго.
Браун-газа, притежава необясними свойства от гледна точка на физиката и химията- според откривателя.
Избирателно, незнайно как, настъпват трансмутации при някой от елементите подложени на пламъка на Браун-газа, вероятно става дума за студен термоядрен синтез.
Ето от тази разлика се получава и разликата в тампературата на нагряване на Брауновата горелка, която достига до 8 000 гр. и горелката, с обикновен оксиводород с температура на нагряване на не повече от 3000 гр. /ацетиленовата - 3500-4000 гр./