Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Rotoverter
@praktik:
Майсторе, цитат:
--- Цитат ---Практик, покрай теб, може и други да не разберат за какво говоря - защото аз въобще не споменавам "Безпричинно спиране" на колебателен процес - основната ми теза беше, ЧЕ ПОРАДИ ГРАВИТАЦИОННО ПРИВЛИЧАНЕ НА ТЕЖЕСТТА (ЧУКАНА, КИЕКА) НА МАХАЛОТО, СЪЩОТО ИМА ЗАТИХВАЩИ КОЛЕБАНИЯ ПОСЛЕДВАНИ ОТ СПИРАНЕ.
--- Край на цитат ---
Добре, значи според теб причината за спирането на колебанието на махалото е в гравитацията, би ли обяснил защо и как става така, и къде отива енергията на колебливото движение на махалото ?
--- Цитат ---От друга страна, при липса на Гравитация - такова "естествено " построено махало - просто не може да съществува. Хайде ми обясни ти, как си го представяш таковата махало на три светлинни години разстояние от Слънцето. Ще има ли "равномерен колебателен процес" въобще? Не, няма да има въобще никакъв колебателен процес!
--- Край на цитат ---
Да, без гравитация няма махало, никъде не съм споменавал обратното. Радико спомена че при движението по орбита на планетите, се изпълнява закона на махалото.
@praktik:
Питам дали Силата на Корилисис не би могла да изиграва някаква роля във жироскопичната постановка на Иван Димов със деструкцията на енергията от падането ?
@praktik:
ndm цитат :
--- Цитат ---Например класиката - F=m.a и Е=m.c2. Търся да намеря определение за маса, енергия и даже и за сила но не откривам
--- Край на цитат ---
В тези формули няма определение за маса и енергия и сила, те само дават взаимозависимост между маса и енергия и сила.
Сам трябва да прозреш определението за маса и енергия, и сила :)
Радико:
--- Цитат ---Хайде ми обясни ти, как си го представяш таковата махало на три светлинни години разстояние от Слънцето. Ще има ли "равномерен колебателен процес" въобще? Не, няма да има въобще никакъв колебателен процес!
--- Край на цитат ---
Разбира се, че ще има, но ние трудно ще го измерим защото махало с дължина три светлинни години ще прави едно разклащане поне за 20/30 години да не кажа и за много повече. Давам ти пример конкретно с нашата луна орбитата и има две точки наречени: апогей и перигей. Разликата в отдалечеността на тези точки всъщтност представлява размахът на махалото. искам да ти обърна внимание на факта, че не е задължително едно махало да се движи само по една права линия, то може да се клати по две перпендикулярни прави при което пътя му ще описва много странни и интересни траектории. Визуализирани на осцилоскоп тези траектории се наричат "Фигури на Лисажу"
@praktik:
--- Цитат --- искам да ти обърна внимание на факта, че не е задължително едно махало да се движи само по една права линия, то може да се клати по две перпендикулярни прави при което пътя му ще описва много странни и интересни траектории. Визуализирани на осцилоскоп тези траектории се наричат "Фигури на Лисажу"
--- Край на цитат ---
Радико, това не е ли всъщност движението на махалото на Фуко, то регистрира королиосовите сили действащи в южното и северното полукълбо, със обратни знаци.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия