Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Rotoverter

<< < (26/35) > >>

dymelsoft:
Ми няма да ви казвам колко струва един такъв инвертор. Между 2000-3000 долара. И интересно Христо ме изпревари и публикува параметрите на генератора от икарус . Интересно как ще получим 5 КВ от 2КВ генератор, ама нищо. Или генераторът има 300% резерв и може да отдава и 200А спокойно. Това трябва да го видя наистина :)

coke2k:
Мадсат благодарско за схемата, но така като гледам освен редуциране на въртящите моменти друго не виждам. Системата е отвсякъде затворена и според мен не е възможна СЕ. Освен ако маховика и запасената в него енергия по някакъв начин не променят причинно следствената връзка мотор-генератор. Т.е реакцията на Ленц се проявява спрямо маховика, който от своя страна се явява среда с излишек на енергия спрямо генератора в момента на поява на самата реакция. Така мотора не вижда товара в момента на реакцията, но въпроса е кой ще попълни загубата на кинетична енергия в маховика?

dymelsoft:
Хора, мисля че погрешно разбирате понятието реактивна енергия. Моля прочетете това  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80_%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%BE%D1%89%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0 и се опитайте да разберете правилно нещата. Моля, не се опитвайте да преиначавате, тълкувате логически нещата пропускайки детайли от същността на процесите които ги причиняват. Благодаря на Танев за поканата и неговата евентуална гостоприемност. Смятам в най-скоро време да се възползвам от нея :). Дано да не съм прав и моята логика и познания доколкото ги имам да се окажат заблуждения в случая.

Ако желаете може да прочетете и тази статия : http://engineering-review.bg/engineering-statii.aspx?br=48&rub=500&id=1344

madsatbg:
Колеги малко търпение.
След Коледа ще се срещна с колегата Танев.
И ще докладвам със снимков материал от "извора".
А за сега генератор за ИКАРУС :
Вероятно има и по голям... ;)

п.с. И още по голям:

x_name41:
значи принципно ротовертерът го разбирам така, един 4 киловатов електродвигател захранен не на номиналните си параметри, но вкаран в резонанс така че да ги достигне (съответно черпи по малко мощност от мрежата или инвертора), към него е куплиран генератор със същата мощност от 4 киловата, така на входа благодарение на резонанса се достигат оптимални параметри при ниска консумация а на изхода на генератора се получават тези 4 киловата  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия