Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Rotoverter

<< < (27/35) > >>

madsatbg:

--- Цитат на: Coke в Декември 23, 2014, 06:56:29 pm ---Мадсат благодарско за схемата, но така като гледам освен редуциране на въртящите моменти друго не виждам...

--- Край на цитат ---
Чест и почитания Coke2,

Да изкажа и моето разбиране от къде може да идва по-високото КПД, а не СЕ.
Всички знаем за ИНВЕРТОРНИТЕ електрожени или
Инверторните климатици...Не бързайте -/ преди много години си мислех, че инверторен означава студено топло/ имаше само климатици, без инвертор, и те нямаха така желания КОП = 4-6
Защо при тях има високо КПД?
Изправяме ~220 волта и го накъсваме / дискретизираме/ с  висока честота.
Тука има тука нема... ;)
Веднага паднаха габаритите и консумацията от източника.

поздрави

smsi-h:
Нещо подобно:

http://peswiki.com/index.php/Directory:Bogdan_%28of_Russia%29_Fuelless_Generator_/_QMoGen

rokssi2:
Здравейте.Искам да попитам защо мотора не задвижва един китайски генератор за 220 волта.Тогава ще отпадне нуждада от акумулатори и инвертори.Няма да има съмнение че апаратурата се захранва от акумолаторите и няма да трябва да се работи с 180 ампера.А навярно и цената ще е по малка.

madsatbg:

--- Цитат на: rokssi2 в Декември 24, 2014, 11:09:34 am ---Здравейте.Искам да попитам защо мотора не задвижва един китайски генератор за 220 волта....

--- Край на цитат ---

Здравей rokssi2,
отговорите за които се сещам са три:
1. Тайната е в инвертора.  ;)

2. Любителските условия:
Много по евтино е да намериш и използваш втора ръка алтернатор от Икарус или вагон. При маховик и ремъчни предавки се постига "механичен" резонанс.

3. Мотора куплиран директно за генератора.
Правиш електрически резонанс на ел. мотора с кондензатори.
Ако може и на генератора още по-добре.
Китайски генератор - добре, ама нов.
Аз лично съм направил моят ротовертер на този принцип.

--- Цитат на: rokssi2 в Декември 24, 2014, 11:09:34 am ---...Няма да има съмнение че апаратурата се захранва от акумулаторите ...

--- Край на цитат ---
Това съмнение се премахва много лесно, като се откачи акумулатора и ако системата е самодостатъчна...
Но даже и да не е, ако с акумулатора работи една и повече години / средно за акумулаторите 3 - 5 години/ това вече е предпоставка за високо КПД. Т.е. акумулатора се дозарежда в процеса на работа / например през нощта, когато консумацията в къщата спада/
На колата не сменяме ли акумулаторите?

п.с.Въобще Маховик, Инвертор - от високо КПД към СЕ.
Тъмна материя.

весели празници

GreenHulk:

--- Цитат на: rokssi2 в Декември 24, 2014, 11:09:34 am ---Здравейте.Искам да попитам защо мотора не задвижва един китайски генератор за 220 волта.Тогава ще отпадне нуждада от акумулатори и инвертори.Няма да има съмнение че апаратурата се захранва от акумолаторите и няма да трябва да се работи с 180 ампера.А навярно и цената ще е по малка.

--- Край на цитат ---

Не изключвам това да е част от причините системата да работи, въпреки че е по-скъпо. Но това е по-различна конфигурация от повечето ротовертери, които съдържат само двигател, маховик и генератор. Усещането ми е че тука "има хляб" :)

Аз имам и друг въпрос - когато няма консумация - продължава ли да се върти мотора, щото така би се харчило ток без да е нужно. Според мен един хитър контролер ако се сложи може да е по-добре - ако потреблението нарастне до еди колко си процента от мощността на акумулаторите, тогава да се включва и самия мотор, както и следене ако зареждането на акумулаторите след спирането на потреблението е под определено ниво, да върти докато се заредят напълно. В дългосрочен план такива подобрения биха се изплатили и биха повишили ефективността на системата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия