Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Rotoverter

<< < (28/35) > >>

smsi-h:
Без коментар.

https://www.youtube.com/watch?v=4GTzDop2eYs

Аtos:
Хълк, ако този клип, показан от  smsi-h не е фейк, какво ти пука, че би се въртял на празен ход без консумация?
Тук няма и акумулатор даже! Имаме единствено амортизация на мотора и генератора...

smsi-h:
Румънецът е жесток. Но ми е интересен инвертора. Малък е. При това голямо прасе, големият двигател дето го ползва за генератор, колко мощност може да преобразува?

edin:
Клипът е фейк. Има една дъска, вижда се на 2,23мин. под която съм убеден, че има кабели.
Клип направен да събира гледания, а после да носи доходи. Аман...

dymelsoft:
Здравейте !
След известно умуване :) по темата, моят скептицизъм се измести в посока, че има хляб в това или по точно е добре да се експериментира за да се установи със сигурност. Това което е интересното в случая е самият маховик и факта, че физиката не е много наясно с центробежните сили и случващото се с материята подложена на такива. Нека не забравяме че във вселената всичко се върти около себе си или около нещо си. Защо ли? Моите разсъждения в тази посока ме навеждат на мисълта, че при ротация на материя в нея се натрупва освен кинетична и други енергии непознати на съвременната физика (да допуснем, че е така). За да работи обаче машината т.е. да бъде ефективна трябва да се използва генератор от вятърна централа който е ниско-оборотен (има такива работещи от 200об./мин. до 800 об./мин.). С помощта на ремъчни предавки и мотор на 2000 об./мин. се прави предавателно число 5:1 към маховика (т.е. маховика се върти с 1000 об.мин) и 5:1  от маховика към генератора. По този начин имаме предаване по мощност от ел.мотора  към системата. Ел.мотора ще бъде минимално натоварен. Генераторът трябва да бъде със стабилизация на напрежение спрямо оборотите. (вятърните са такива). При натоварване на генератора задължително имаме спиращо действие от него, което предполагам ще бъде компенсирано от предавателното число плюс големия въртящ момент дължащ се на центробежните сили в маховика. Или предполага се, че при достигането на определени обороти в маховик с определена критична маса се натрупва гравитационен импулс умножаващ кинетичната енергия придобита от центробежните сили.
ПП. Всичко написано от мене са допускания и подлежат на обсъждане :)  Между другото ми е интересно на този клип https://www.youtube.com/watch?v=4GTzDop2eYs каква е тази кутия зад маховика с големите керамични изолатори и приличащо на кондензатор или не знам какво нещо с два извода, които не се виждат къде са вързани. Изобщо за какво са толкова големи керамични изолатори сякаш имаме стотици киловолтове :) напрежение. Доста голяма бутафория ми изглежда това, не мислите ли ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия