Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Rotoverter
Аtos:
Самото самоподдържане вече е успех! Има ли го-винаги могат да се "оберат" още малко сили на триене с прецизност на смазване или изработка!
Останалото е въпрос на мащаб!
dymelsoft:
С риск да се повторя, но в последните клипове колеги липсва допълнителния маховик. Макар, че самите ротори на ел.мотора и генератора сами по себе си са и маховици, все пак допълнителен такъв ще обере колебанията в оборотите и от там ще стабилизира системата най-малкото.
Наблягам и на още едно важно условие системата да е в състояние не само да се самоподдържа, но и да отдава допълнително енергия, само ако в генератора имаме резерв на обороти/напрежение и стабилизация на напрежението захранващо ел. мотора. Според мен има шансове нещата да се получат ако ел. мотора е постоянно токов с поне два-пъти по ниско работно напрежение и електронно стабилизиране на оборотите му. Има и транзисторни регулатори на обороти на моно и трифазни ел.мотори, но не са никак евтини.
И накрая една от причините постановката на Таневи2010 да работи е наличието на инвертор, който сам по себе си е стабилизатор на захранващото напрежение. Инверторите имат толеранс на входното напрежение, който не е малък. Друг важен факт е също използването на алтернатор от автомобил при който напрежението се регулира с реле или електроника и не зависи от оборотите но задължително трябват акумулатори, които да поддържат подмагнитването. Същите работят в режим на постоянен заряд/разряд.
Maistora52:
По последни сведения при устройството на Таневи2010 няма самоподдържане и самозахранване.
krasias:
Здравей dymelsoft, и аз искам да пробвам тая система но мисля да ползвам за електромотор колекторен двигател от пералня. Тия двигатели са 13-14000об и може да се управляват с електроника. А при такива обороти може да намалиш доста. Но за сега мисля да пробвам с нещо малко, едно моторче на 12в, имам някакъв маховик от стар магнетофон 2,5кг но още се чудя какво да ползвам за генератор. Имам някакви бавнооборотни постояннотокови мотори може да опитам с тях, и ще пиша за резултатите. Между другото ако ти допада идеята за двигателя от пералня мога да ти дам такъв имам няколко.
nizo:
--- Цитат ---Автора казва, че е постигнал самоподдържане, но без товар.
--- Край на цитат ---
madsat, къде точно има самоподдържане? Аз не видях такова нещо в клипа. Даже не знам как такава система може да се обсъжда сериозно. Това да въртиш генератор с мотор е най-първосигналната идея на света. Вероятно милиони хора са пробвали с какви ли не мотори и маховици. Аз също съм пробвал с махових и с магнитното зацепване на Raoul Hatem! Не ми се получи, но аз ползвах малки некачествени моторчета. Идеята на Hatem може би работи, ако се изпълни качествено. Ето една репликация която уж е успешна:
https://www.youtube.com/watch?v=cVDO7T1wQnY
--- Цитат ---Но за сега мисля да пробвам с нещо малко, едно моторче на 12в, имам някакъв маховик от стар магнетофон 2,5кг но още се чудя какво да ползвам за генератор.
--- Край на цитат ---
krasias, не ползвай такива малки моторчета. КПД-то им не е добро.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия