Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Rotoverter

<< < (31/35) > >>

krasias:
 nizo, това с малките моторчета е така, но искам да направя малка конструкция за някой замервания, да видя дали ще покаже нещо в положителна посока. Много ми е интересно как ще се държи маховика в системата, дали има нещо друго в него освен обикновен кондензатор на механична енергия. А клипа го прегледай по добре, човека показва самозахранване. Това е една стара идея, двигателя се вкарва в резонанс по една схема с кондензатори, като се намалява консумацията но се запазва мощноста. В случая на клипа човека намали напрежението с латра и превключи кондензатори за да влезе в резонанс и едва тогава показа самозахранване.

madsatbg:

--- Цитат на: nizo в Декември 29, 2014, 12:19:02 pm ---madsat, къде точно има самоподдържане? ...

--- Край на цитат ---

Здравейте nizo,

На 11.27 мин. автора казва:
"Да пробваме да изключим захранването.Ето...получи се."

И на 12.22 мин.:
"Включваме отново мотора"

Следователно от 11.27 до 12.22 ротовертера работи на самоподръжка.
Не усетих промяна на обороти.

nizo:
Прав си, някак си съм пропуснал този момент във видеото. Въпреки всичко си оставам скептик относно тази идея. Презентацията не ми вдъхва доверие. Хвърчи една камера насам натам. В момента на изключването, амперметъра показва 0,24-0,25А, на 150V ... т.е. консумира около 35-40W. Махайки захранването се чу лек звук на забавяне, след което системата продължи на същите обороти. Това на мен ми прилича, че някой включи захранване в момента на изваждане на щепсела. В крайна сметка отнемаме 40W! Чу се забавяне. Чу се и магическо компенсиране на тези 40W. Според мен си е чист фейк. Просто човека е пробвал ротовертера, не се е получило и тъй като има постановката, то заснема един фейк за забавление.

miro13:
Здравейте момчета. Имам питане към valex - провери ли ротовертера във  Владиславово /Тенев/?

Maistora52:
Ротовертера е видян от madsatbg. Той смята, че засега г-н Танев не е в състояние да покаже самозахранващ се ротовертер.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия