Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Rotoverter

<< < (34/35) > >>

Dedo pop:
       Много лесно. Елиминирай  механичните, магнитните , електрическите загуби и триенето на маховика със въздуха. Ако не можеш то мисли за външно независимо захранване което да компенсира загубите. Което от своя страна води до въпроса-като имаш независимо захранване за чий ти е ротовертера....

GreenHulk:

--- Цитат на: Dedo pop в Февруари 27, 2015, 06:39:28 am ---       Много лесно. Елиминирай  механичните, магнитните , електрическите загуби и триенето на маховика със въздуха. Ако не можеш то мисли за външно независимо захранване което да компенсира загубите. Което от своя страна води до въпроса-като имаш независимо захранване за чий ти е ротовертера....

--- Край на цитат ---

Може да се обединят различни източници на външно захранване, с цел да се повиши ефективността на ротовертера - примерно Бедини/Пулс мотор, ТТ др. Според мен комбинирането на няколко принципа за СЕ може да е перспективно.

madsatbg:
Здравейте,
представям на вниманието Ви един експеримент, който ме озадачи.
Знам, че 99.9 % от съобщенията за КПД> 1 са грешки на измерването.

Вход около 90 W, изход 310 W.

Намерете "десет" разлики  :D
https://www.youtube.com/watch?v=4Goa_n7y4ww&feature=youtu.be

успехи

п.с. Да, забравих да спомена, че Cos Ф = 0,55 на този ел. двигател.

CPU:
Едната разлика е, че мощността на изхода на инвертора не е сметната правилно, има един корен от 3 който участва. Косинуса не е постоянна величина, на празен ход клони към нула,

Радико:

--- Цитат ---Знам, че 99.9 % от съобщенията за КПД> 1 са грешки на измерването.
--- Край на цитат ---
Не не е така в грешка си. Не повече от 30% са грешка при измерването. Останалото до 99,9997% са фейкове. А тези 0,0003%
дето нито са грешка нито са фейкове, тях изобщо не ги търси в раздела с ротовертерите .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия