Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Rotoverter

<< < (14/35) > >>

krasias:
Здравей Радико, ние не се опитваме да създадем енергия, не се бъркаме в работите на господ. Просто правим устройства който да създават условия на съществуващата енергия да продължи да се самопоражда. Това е и значението на думата ГЕНЕРАТОР.

Maistora52:
Краси, думата "самопоражда" е неточна, и въвежда в заблуждение. Енергията не се създава, т.е. не се и самопоражда - ТЯ ПРОСТО СЪЩЕСТВУВА - НАВСЯКЪДЕ - в случая с нашите устройства ние просто й помагаме ТЯ да се ИЗЯВИ, прояви, да се парадира, като задвижи съответни процеси и/или механизми.
Вселената е огромна, и всичко това е ЕНЕРГИЯ...
Просто трябва да "дръпнем" от нея с нашето устройство, да "отворим кранчето"! - това е!

krasias:
Майсторе аз си държа на думата че е точна, и че това е смисъла на думата "генератор". Генерира тоест създава енергия, а това за което говориш ти е "преобразувател" а не генератор.

@praktik:

--- Цитат на: krasias в Юни 24, 2014, 08:55:12 pm ---Майсторе аз си държа на думата че е точна, и че това е смисъла на думата "генератор". Генерира тоест създава енергия, а това за което говориш ти е "преобразувател" а не генератор.

--- Край на цитат ---
Добре тогава, дай пример за създаване на енергия от генератор.

Maistora52:
Не мисля, че ще бъде даден успешен пример от Краси, за създаден от човека генератор СЪЗДАВАЩ ЕНЕРГИЯ - като отделно устройство, с изключение на случаите на взривени атомни и водородни бомби и въобще ядрени реактори.
Даже самите бомби не са генератори сами по себе си, но след взривяването им, всъщност започват ядрени реакции, при които се ИЗЯВЯВА ВЕЧЕ НАЛИЧНА ЯДРЕНА ЕНЕРГИЯ.
В атомните централи тези реакции са успешно забавени, затопля се вода и т.н.
Всичко останало измислено от човека представлява устройства за ПРЕОБРАЗУВАНЕ на Налична Някъде, Някаква Форма на Енергия.
...
Тук интересен случай представлява "Умножителят на мощност" на Фернандо Сиксто Рамос. Той има определено родство с идеята "Ротоверт", но принципът е друг, всъщност и там не се създава енергия, само се преобразува, включвайки освен електричеството и механични преобразувания.
Има отделна тема за Фернандо.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия