Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Rotoverter
@praktik:
--- Цитат ---Тук интересен случай представлява "Умножителят на мощност" на Фернандо Сиксто Рамос. Той има определено родство с идеята "Ротоверт", но принципът е друг, всъщност и там не се създава енергия, само се преобразува, включвайки освен електричеството и механични преобразувания.
Има отделна тема за Фернандо.
--- Край на цитат ---
Майсторе интересно, умножител на мощност, самото определение указва че енергията не се преобразува а множи.
krasias:
Да Майсторе официално няма генератор създаден от човека, но неофициално има създадени генератори. Иначе имам някои схеми които много се доближават до генератор но още не съм ги пробвал на практика. Целта ми е да разбера принципа теоретически после нещата стават по лесни. Ще опитам все пак да ви дам един прост пример, имаме един прост преобразувател, подаваме му енергия и той я преобразува в електрическа. Електрическата енергия я подаваме на консуматор тя минава през консуматора "И СЕ ВРЪЩА ОТНОВО В ПРЕОБРАЗУВАТЕЛЯ", от това следва че дори преобразувателя има потенциал да стане Генератор.
svetlio760:
Доколкото забелязвам ударили сме го на философия. Е от тая гледна точка да поговоря за енергията. Ние сме в океан от енергия- няма енергия само там, където всичко е с температурата на абсолютната нула и не съществува никакво лъчение- за сега такова място във вселената не е открито. Каквото и да се опитваме да правим, целта му е да вземе от този океан енергия и да я направи годна за консумация. Стойностите на тази енергия не могат да се измерят, защото самите ние сме в този океан. Не можеш в самия океан да напълниш чаша вода и да претеглиш колко тежи! В тая връзка целият тоо спор ми се вижда малко нездравословен!
Maistora52:
Бедни са нашите сетива, за чудесата на Свободната Енергия, и едва ли някога ще уловим ВСИЧКИ нейни метаморфози, дори и с най-специални сканиращи и/или измервателни уреди.
Това, за което споменаваш Краси, за връщаща се енергия е точно така. И вариантите за връщане, като форма на енергия, вече се налучкват от Нашего Брата Изследователя Изобретател.
Пример - Джон Бедини и неговият Униполярен магнито-електрически Преобразувател. Побутва първоначално с ръка, за да мине поне един оборот диска с магнитите покрай Голямата Бобина, и хоп - диска започва да се върти и да се "самозахранва". Има зареждащ и зареждани акумулатори. И света на невежите започва да се чуди, отде се взе тоя ток да се зареждат 20 или 30 акумулатора, а диска се върти само от един????? - а отговорът бил прост - Обратната ЕДС и използването всъщност на Мнимата (невидима уж) но знайна част от наличното магнитно поле. Просто то реагира и "империята отвръща на удара"! - чрез Бобината, която се оказва място за преобразуване на този магнитен уж Мним поток в ЕДС, а то - знаем може да е десетки пъти по-силно.
Тук обаче трябва да се намесят специалистите, и теоретиците, за да разберат защо това ЕДС е толкова силно, колкото и Товар да му вържеш?
Защото то така ако тръгнем да си зареждаме напр. 100-200-300 акумулатора от един... Не знам какъв е предела и има ли такъв!? Сигурно зависи от параметрите на участващите магнити и бобини - което е едно на ръка, но... трябва да се обмисли...
...
Светльо, всеки спор е здравословен, ако е градивен.
krasias:
Майсторе не ми се говори за Бедини той не прави нещо особено, по скоро прочети последния пост на Михаил Кузмов, http://mazeto.net/index.php?topic=9074.msg62334;topicseen#msg62334 това е много по добро от Бедини.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия