Ами не съм сигурен в българската терминология.
КПД (Коефициент на Полезно Действие)
КНТ (КоефициеНт на Трансформация) (COP на английски).
Климатиците имат СОР (КНТ?) 4 например.
Не знам да има устройство, при което ЗЗЕ да е нарушен.
Ми това за климатиците пак не е така КПДто им е под 100% който каже противното е в грешка, това е търговски трик. Грешката идва от това че самият климатик ползва външната топлина на въздуха която не се взима в предвид, който въздух също има не малка енергия , там се ползва цикъл на Карно при който е валиден принципа на термодинамиката за енергиите че не може от нещо нищо. Поне аз така сам учил в МЕИ.
По принцип избягвам тези дискусии ама толкова много говорите за КПД и перпето мобиле и не се сдържах.
Значи енергия от нищото има
И не говорим за преобразуване на енергия поне според съществуващите закони на физиката.
За справка вижте Casimir Effect. Той признат от съвременната физика и се състои от това, че се появяват сили на привличане (или отблъскване в зависимост от конфигурцияата) между две не заредени (магнитно и електромагнитно) метални плочи разположени на много близко разстояние (няколко микрометра).
Подробности:
http://en.wikipedia.org/wiki/Casimir_effectОще относно енергията нищото...
Какво смятате предизвиква гравитацията - тя не може ли да се използва за производство на енергия ( е ние не можем
? При това за разлика от магнита гравитацията е завинаги.
Какво мислите за постоянно разширяващата се вселена. Масата е енергия - нали така ? Следователно имаме постоянно производство на енергия нейде из дебрите на вселената.
Нека подчертая, че съм абсолютно съгласен за съществуването на енергии които човек не може да използва. Най-убедителен пример за това ми се вижда Joe Cell която е като лупа за слънчевата енергия с която запалваме огън. Е в този случай се твърди, че е лупа за Етер. Незнам може да не е вярно, но някой ден може да стигнем и до ескперимента с нея (Тони обаче май вече има резултати).
Във връзка на това, че енергия може да се създава държа да отбележа че има и антиматерия (макар и официонално недоказана), която може да унищожава енергия ... така че ... "неведоми са пътищата божии"...
Не се заяждайте ами експериментирайте
....