Здравейте не ми се пуска нова тема затова пиша тук, ако сметнете че трябва ще пусна и тема.
Отдавна съм регистриран във форума но повече чета от колкото да пиша. Напоследък обаче се запалих по темата за разлагане на водата, прочетох някои неща по-върпса, но ми направи впечатление, че навсякъде е спестно по нещо.
Хрумна ми една идея която искам да изпробвам но ще ми е интересно първо да я обсъдим и да поизбистрим нещата.
Идеята е следната ако имаме клетка като тази на Майер но вместо да пускаме импулсно напрежени с различни честоти, защо просто не разменяме полюсите на батерията, т.е. + става - а - става + и обратното но с висока честота. Ще кажете за какво ни е това, ами идеята ми е следната, при разменянето на полюсите молекулите на водата ще започнат да се преориентират т.е. ще започнат да се въртят. Така до тук добре интересно ми е какво ще се получи когато честотата на въртене на молекулата се увеличи толкова, че стане равна на резонансната честота на трептене на самите връзки между атомите,може би в тази ситуация отделянето на водорода ще стане по лесно отколкото направо да му пуснем ток.
Така предполагам че има хора които са го пробвали и такива които не са, но имат мнение по въпроса,така че какво мислите.
Измислил съм и схемата за управление ако искате мога да я пусна но тя е елементарна и предполагам че всеки може да си я състави сам.