Първите ми проби бяха с гладка тръба от неръждавейка- резултатите бяха долу горе добри . После намерих в един фургон - магазин гофрирана неръждавейка 18 мм.Отначало си играх да правя по малки нагреватели около 10 см. ама бяха слабички. От останалата ми част като я срязах на две и после при монтажа реално да са дълги 21-22 см. двата ми нагревателя. Шпилката пак с налучкване ми е 6 мм. и дълга към 17-18 см. Не знам тръбата може би защото е къдрава и има различни разстояния до шпилката си уцелва сама разстоянието на ефективна работа. Де факто разстоянието между тях трябва да е м/у 4 и 7 мм. Термореле - механично на 5°-30° намерих в магазин за електрочасти готово, имаше го и за сглобяване. Проблема беше, че работи до 1 квт., но му смениха някакво реле и ми казаха да не го товаря с повече от 2 квт. Релето е монтирано над контакта и фазата първо минава през него, после през 10А бушон и тогава се подава към контакта - за друго тоя контакт не го използвам. Кутийката с релето и бушона е на 50-60 см. над контакта. По тоя начин на монтаж мога да достигна 80-90° на радиатора, а ако нагревателя е монтиран директно 50°, иначе КПД-то отива на кино. Сега ми е нагласен на 60° и над 90 % работи терморелето, а не термодатчика. Температурата в стаята е винаги една и съща, дори и да се покаже Слънчо терморелето си върши работата, радиатора не работи. Като ги пусна двата радиатора като захладнее Октомври, чак май-юни им вадя щепселите, никакво внимание не им обръщам.