Гледам, че си затапил анодния нагревател-страшна грешка. Шпилка в тръба само това е, и отори по тръбата - моите са 4мм., но и 3 стават, /пък и по горе в темата има резнати с ъглошлайф- ако ще го монтираш хоризонтално направо към радиатора май е по добрия вариант/. Площа на всички отвори трябва да бъде общо взето с около 50% по-голяма от площа на отвора в горния край на тръбата, т.е. да може да влиза малко повече вода околкото може да излиза. Заемат долните 2/3 на тръбата, а горната 1/3 няма отвори и Нота Бене !!! горния отвор не се затапва. Разполжени са общо взето на към 120° по навивката на тръбата, но на око.Тръбата не трябва да е по дъга от 23-25см., а шпилката 18-19см., иначе има опаност да пробие фазата и става опасно, ама много опасно. Нагревател с по голяма мощност за един радиатор от 1-1.2 Квт. просто не ви трябва, ако бяга нагоре скъсяваш шпилката през 1 см. и мериш. Как ми минава шпилката през основата: Оснвата ми е стругована от текстолит. Точно посредата на основата има разпробит отвор с нарязана резба на 4 мм. Шпилката - примерно е дълга 26см - 6мм., 7см. от нея се струговат и се нарязва резба на 4мм. - слага се гумен уплътнител, завива се към основата, стяга се. Отвън пак гумен уплътнител, шайба - гайка и готово. Става бетон. Вътрешния край на шпилката ми е прорязан на 2-3мм. по средата с ножовка, за права отверка, за да може да се демонтира и монтира, ако трябва да се реже. Ако се среже пак прорязвате с ножовка за да можете да го монтирате. От основа се отнема на дълбочина към 1 см. от външната част с размери точно вътршния диаметър на тръбата - и е хубаво да влиза стегнато, за фиксиране на тръбата точно посредата около шпилката. Към трабата ми има заварени две крачета на 180° с отвори мисля, че бяха 3 мм. На основата съм изпилил две жлебчета и за крачетата. През крачетата рапробивате същите отвори 3мм. и през основата. Нанизъл съм гумен уплътнител, после тръбата, после болтчетата и отвън гумен уплътнител, шаиба и гайки. Този уплътител ми е както за изолация, така и да няма теч, също и да стои стабилно тръбта и изобщо да не мърда. Дефакто при мене отвън има две нули. На едната ми е хвната нулата от контакта, а на другата ми е заземен корпуса на външния нагревател и на радиатора за по сигурно. После от основата са отнети към 2см. за резба 3/4-ти - пак гумен уплътнител около резбата - за монтажа към вертикалния нагреварел. Най външния диаметър е изпилен само от две страни за гаечен или чешмеджийски ключ.Тапите на основа и горния край на вертикалната ми тръба са 1 см., за да имат месо за резба. При теб като гледам фазата/шпилката/ ти е много добре, но нулата/гофрираната/ тръба кабела ти върви точбо там където на мене ми е резбата за монтажа на нагревателя. Измисли нещо друго. При мене всичко е стабилно монтирано и може да се разглобява и зглобява - няма нищо слепено. Мисля че това е всичко, което съм си играл да направя . Външната тръба е песен:реже се на струг , тапи на струг отвори и резби също , после заварка, боичка и готово. Анодния си е играчка, но си струва труда.