Привет на всички и мерси за поздравите:)
@pbotev - не съм си играл да търся N и S на магнитите, просто погледнах една от най ранните идеи на
уважавания колега cadaceus- магнити на привличане към метал, съществение ориентир в случая е, че магнитите от хард дискове са с метален държач за монтаж, като примен самия магнит е лепнат за металния резервоар, а монтажната планка остава навън. Ако трябва ще взема компаса и ще измеря полюсите скоро.
Девет на брой, шахматно разположени, директно от към капака на багажника, всеки път като отворя капака си ги гледам
@kiliev -ще има снимчици, но в момента колата е в сериозен ремонт....повредих сериозно скоростната кутия и сменям половината трансмисия.
@vitan - някъде имам оригиналния чертеж на резервоара, като го намеря ще го постна като скриийншот
заедно с точките на монтажа на самите магнити.
@majorche и cadaceus,
оставам с впечатлението, че ако има енергизиращ процес със магнити, то той по някъкъв начин е валиден
за метална среда... Защо това е така, тепърва предстои да разберем.
Честно казано, нямам опит с управление на автомобил със уредба на пропан-бутан, но от друга страна
съм ремонтирал, тарирал, настроил доста газови колонки и няколко газови стопанства.
Добре е да се знае, че пропорцийте на автогазта са различни през лятото и зимата. Това е така, защото
подръжката на течна фаза около 4 градуса не е лесна задача.
Ако това ви ориентира ето пропорцийте на пропан :
- летно 50+/-10% ;
- зимно 90+/-10% .
Всичко останало е бутан.
Прави ми впечатление, нарицателните термини за качеството на продукта от различни доставчици
лека и тежка газ
Всички отбягват тежката газ, заради по високо съдържание на графитна субстанция.
И за да не съм голословен, наскоро заради един газов клапан в газово стопанство, колонката не можеше
да зарежда - губеше налягане. Като отворих клапана - целия беше почернял отвътре, все едно са сажди, но се оказа, че не са сажди а графит...Да именно графита беше причина клапана да не функционира, успешно бе промит със разредител АМВ.
Надявам се, тази информация да ви е от полза.