Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Жива вода
caduceus:
Понеже стана голяма дискусия и някакво объркване, да поясня как е при мен. В брезентовата торба ми се събира ЖИВАТА ВОДА. Мъртвата е отвън. Моята "апаратура" :) е обърната спрямо стандартните, защото така е по-ефективна и зарежда по-здраво. По-рано обясних защо - поради естественото центростремително и имплозивно движение на оргона - вижте по-ранните ми постове. С цел доизясняване слагам копие и от две лични съобщения тук:
Здрасти,
аз я цедя първо през кана Брита да махне хлора и боклуците, на мен не ми става жълта водата -може би затова. Като направя няколко литра прецедена, пускам да се зарежда за 20-25 минути и през това време пак прецеждам нова партида, че да е готова като се зареди първата.
Водата ти трябва да е прозрачна и с нормален изглед... Не знам защо е жълта - смени си водоизточника или прецеждай. Погледни снимките дето ги пуснах във форума - диодът е на външния електрод, дето се прави мъртвата вода
Днес снимах по-отблизо диода, хората ми не го знаят точно какъв е - предполагат че е на 4-500 волта обикновен изправителен диод, с неизвестен произход Имало такива в магазините
ето линк към снимката
http://prikachi.com/files/594279C.jpg
smsi-h:
Според мен, по-добре е видът на получената след електролиза вода да се преценява с лакмусова хартийка. Мисля, че алкалната вода е жива, а киселинната мъртва. При използването на брезент винаги ще имаме два вида вода около двата електрода. И при мен преди се получаваше оцветяване на водата, която е в брезентовата торба, но мислех, че е от вещества навлезли във водата от самия брезентов плат. Сега разбирам, че не е така. Може би наистина водата трябва да се прецежда от примесите, което е по-добрия вариант.
--- Цитат на: caduceus в Февруари 18, 2009, 05:32:37 pm ---диодът е на външния електрод, дето се прави мъртвата вода
--- Край на цитат ---
caduceus, поясни какво е "външния електрод", катода или анода, или разбираш външен този, който не е поставен в брезентовата торба? Според мен вторият, този, който не се намира във торбата.
Доколкото помня и при моята "апаратура" живата вода се събираше вътре в торбата, а около "външния" електрод мъртвата. Но интересното е това, че по единия електрод се получават доста отлагания, докато по другия няма никакви и той чист, така, както съм създал устройството.
gomi:
Според мен зависи и от материала на електродите-аз ползвах нераждавейка , която се привличаше от магнит и живата вода беше мътна - след време се избистря.
Като смених електродите с неръждавейка от китайски поднос който мнооого слабо (едва) се привлича от магнит- мъртвата вода стана - розова?!?
Вкуса с първите електроди е наситена на хлор, с вторите по- слабо.
Конструкцията е като на caduceus.
teofilius:
Признавам - сбърках в бързината като писах поста... :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Мисля че използването на сребърни електроди би било идеален вариант тъй като среброто съчетава в себе си всички положителни качества на живата и мъртвата вода
...
caduceus:
smsi-h
Външният електрод е тоя дето е в периферията, т.е. по-далеч от центъра на торбата :) Не го знам катод ли е, анод ли е, там е закачен диодът - изхабява се след време, докато вътрешният дето прави живата алкална вода му няма нищо. Моите са алуминиеви, много се надявам да не съм изял външният електрод в течен вид - нали все пак изхвърлям мъртвата вода ;D
Поздрави
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия