Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Жива вода

<< < (6/33) > >>

koce93:
Вижте нагледно какво представлява:
Не е грешка къде ще е мъртвата вода, но тя обикновенно се получава по-малко количество и за това е в торбата с по-малък обем. В обратния случай, ако мъртвата е повече от живата се получава по-слаба мъртва и по-силна жива. Имам предвид с по-голамо PH. По горе съм писал колко трябва да бъде PH то.

valentin:
нещо разбуних духовете. Моето устроиство е като показаното почти навсякаде, кабел, запоен диод 5 ампера от конрад за 0,28лв и две вилици. Правя водата в буркан, торбата е 4 слоя чаршаф. Според мен където е + електрода / накоито отива ток, светва фазомера/  е мъртвата вода /+ привлича -/. Където е диода винаги светването е много по слабо. Диода представлява тел, по средатаоколо 1см колкото пръст дебело нещо,оцветено в черно и бяло. В магазина казаха че се запоява с черното към кабела. Търсих лакмусова хартиика но не намерих в аптеките. Утре ще го изпробвам с хартия за лозарска пръскачка
не можах да отворя инструкцията за ДА-3

valentin:
Днес изпробвах с лакмусова хартиика разделената вода и се получи, че при + водата е слабо алкална между 7-8. На отрицателния- кисела- според продавачката между 4 и 5. Голямата разлика я отдавам на несъответствието на съдовете на + и -. На+ имам около 2 пъти повече вода. Държах вклучено устроиството около 25 м

Извинявам се че в предния си пост съм допуснал грешка.

sheki:
Който си е пробвал знае, ЧЕ живата вода и мъртвата се различават на вкус! Мъртвата вода е мирише леко на кисело и вкуса и е малко "метален" , докато живата си е (почти)нормална на вкус и мирис. При ДА3 за получаването на водата наистина според лакмуса не трябват повече от 10 мин(за количеството в съда който е). За схемата на ДА3 мога малко да погадая но не е ползван само един диод , мисля че са поне 3, но с каква цел дали заради заблуда или нещо друго не мога да ви кажа :).

koce93:

--- Цитат на: valentin в Февруари 23, 2009, 02:15:08 pm ---Днес изпробвах с лакмусова хартиика разделената вода и се получи, че при + водата е слабо алкална между 7-8. На отрицателния- кисела- според продавачката между 4 и 5.

--- Край на цитат ---
Нещо бъркаш, виж по горе схемата. Там си пише на + електрод е мъртва, кисела вода, която е около 5 PH, а на - алкална, жива. Моят апарат е с 4 диода Грец. Така се получава по-изправен ток и водата става 1 до 3 минути.  Пластините ми са по широки 9 см.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия