epwpixieq-1,
16 страници, от които вероятно повече от половината са твое писане, и въпреки всичко това не разбирам какво искаш да докажеш
Защо си мислите че искам да докажа нещо. Доказването на нещо не става чрез думи а с експерименти. Тук водим, или поне се опитваме да водим дискусия. Просто на мен ми е интересно затова и коментирам по нея, на който не му е интересно, и мисли че е загуба на време, има безброй много други теми върху които може да съсредоточи вниманието си.
Дали, че Тесла е велик изобретател, да той е такъв и няма нужда да го представяш, той достатъчно е направил за себе си
или пък че турбината на Тесла е най добрата, не е най-добрата със сигурност, дори и великите изобретатели са имали не добри изобретения, въпреки че може да са си мислели че именно това е най доброто сътворено от тях, и това трябва да го приемеш а не сляпо да го защитаваш.
Мисля си че, изобщо не мисля че го защитавам, особено "сляпо", както се изразите, просто говоря това което е истината за него, така както е написана и той е казал, иначе той е толкова оплют и името му се използва за какви ли не глупости, че е направо срамно. Човека е правил много неща, и ако се задълбаете в работите му, ще разберете много повече неща за него и едно от тях е, че не е говорил без преди това да е направил експеримент и да е наблюдавал природна зависимост.
С това си ваше изказване, вие наблягате че Тесла се е самозаблуждавал, дали това е възможно, в един кратък период от време, може би, в продължение на десетилетие, докато е работил усилено над турбината си, крайно невероятно. А какво ще кажете за другите инженери и професори, цитирани в документа, и те ли са се самозаблуждавали.
Ами за опитите които е правил и установките, в крайна сметка когато се замерва ротационна сила с торсионна пружина ( стр. 37 ) от документа, трябва да си много невеж инженер за да се самозаблуждаваш.
Ако днес беше жив Тесла вероятно и той не би се застъпил за собствената си турбина,
И как така решихте, какво би или не би направил Тесла ако е бил жив днес, още повече като се има в предвид че явно не сте запознат подробно относно неговата работа. Запознайте се с това какво е правил човека, какво е писал, какво е казвал, как е мислил ( понеже и това може да се разбере докато се четат лекциите му и човек се задълбае достатъчно в изобретенията му ) и тогава си помислете дали ще се изкажете отново по такъв убеден начин, за това какво бил казал ако, виждате ли, е бил жив.
светът се развива и напредва, някои неща нямат късмет да просъществуват дълго време, едно от тях е турбината на Тесла.
Тук като чели малко минаваме на поетично отклонение отколкото на аргументирано. Така е света се развива, но само защото има достатъчно фосилни горива, и досега не сме усетили прахосническия начин по които ги консумираме, не се притеснявайте, скоро ще го усетим, въпреки че това е съвсем друга тема. И все пак, това ваше отклонение ме наведе на един въпрос, щом като светът се развива и напредва, толкова много, какъв процент от ел. енергията се получава на база на използване на топлинен източник. Ако ги погледнем така нещата, явно нещо не сме се развили толкова много. Махнете карбонатните горива, или ги ограничете 10 пъти, и тогава ще видим колко сме напреднали като свят.
Само за пример ще ти кажа за едно друго изобретение, което преживя само едно десетилетие, вероятно вече никой не се сеща, че някога е имало видео касетофон.
Докъде стигнахме в темата, да оприличаваме една идея за динамиката на флуид, което представлява физически зависимости, в определена среда, с консумативна технология. Не мисля че това е правилно както и да го погледнете.