mi68
Принципът на преобразуване има две проявления - лесно и трудно.
Трудното е от ниска вибрация да направиш висока, като минеш в по-горно енергийно ниво. На практика това се проявява полево във формиране на етерен вихър с нисковибрационни методи - топлинни, електростатични и т.н. При материята това е трансмутация от по-нисковибрационни материали към следващия ред нагоре - например олово към злато
Това в ежедневието е като да буташ валяк по нагорнище - не е невъзможно, но трябва силица, т.е. външно прилагане на подходящото усилие във вид на енергия.
Лесното е обратно - от високо във нисковибрационно състояние, например от етер /од/ в електростатичен заряд - както при Тесла и успешните репликации на последователите му - Капанадзе, Доналд Смит и т.н. Тука валякът върви по надолнището, трябва само да се отпусне ръчната спирачка и да се бутне леко първоначално /например с 9-волтова батерия "Крона"
/
При всички положения първичните сили трябва да се задвижат на принципа на Ин-Ян символа, като се запази твърда поляризация по едната ос /в повечето случаи вертикалната, тъй като по-голямото количество етерен поток е перпендикулярно на земята - с изключение на Тестатика, която ползва етерния вятър успоредно на повърхността и/. Давам ти алгоритъма, ти се сети за технически известните приложения и как се проявява при тях.
Малка поправка - ако нямаш против - така нареченият вакуум не се движи, етерният поток тече флуидно-лъчисто. Просто въпрос на термин е, но заблуждава - само уточнявам.
Турбинният тип екстрактор който търсиш е подобен на двигателя на древна пропелерна вимана, виж при Махариши Бхарадвайя - "Вайманика Шастра" - ако намериш книгата. Имам я на английски, в интернет има само откъси - но не съм търсил напоследък и може някой да я е пуснал.
Виж и при Джо клетката относно поляризационните двойки материали. Това е важно за да си обясниш схемата на взаимодействие.
Колеги, ясно ми е че малко ще разберат какво писах току-що, но все пак се надявам някой освен mi68 да схване идеята - затова пиша не на лични.
Поздрави!