Здравейте пак!
Пробвах схемата в следното изпълнение
(антена-алуминиево-фолио)----кабел----грец.
Със сигнален генератор, за който не съм съвсем сигурен че работи направих следната комутация:
1. Единият транзистор клати земята на греца
2. Втори транзистор клати земята на товарна лампа.
Двата транзистора работят така: 1/2 от времето единият, 1/2- дргугият- в различни времена са отпушени.
Работите не отиват на добро. Има още неща, които да се пробват. Моите трансистори са НПН, а може би е редно да се клати антената с pnp транзистор, макар че това ако е радиантна енергия не знам дали такъв транзистор въобще върши работа или потокът минава както си иска.
Второ- пробвах все пак ръчно да изпразвам кондензатора в лампата, но ефект отново няма. Единствено напрежението на кондензатора пада рязко и се виждат искри при допир.
Оставам с впечатлението, че tesla radiant energy reveiver-а е неподходящ и недомислен още от времето на създателя му, а подходящо за приемник е да се използва теслов т-р, настроен на резонансна честота с предавателя. Това ми е тъмна индия, освен това принципите там са по- различни. Свръхефективността идва от резонанса с йоносферата (?).
Мисля, че времето трябва да се инвестира в малко по- реални експерименти- улавяне на самоиндукцията (повишаващ обратен преобразувател); различни трансформатори, дефазирания, параметрични резонанси, МЕГ, както и някои мотори.
Това е в общи линии, приятна вечер на всички.
ПС: не съм правил промени по насоките на caduceus.