Малко размисли (без страсти) - ННО-то гори с много висока скорост - ще ти се получава по-добро изгаряне на бензина, защото на микроскопично ниво той влиза под формата на капки, а не идеална гориво-въздушна смес; Същия газ гори с висока температура - вдига се температурата на изгорелите газове, което води до разширяването им => по-добра работа, по-висока мощност.
Проблеми: Главата на двигателя, както казаха преди мен, е от алуминий, а в ННО-то ВИНАГИ има поне малко изпарение от електролита, което за отрицателно време ще ти скапе двигателя. Идеята ми е да сложиш филтър/арестор/мрежа или нещо подобно по пътя на газа - алуминиево готварско фолио навито в тръбичка, нарязано на лентички и всякакви такива комбинации (трябва да го патентовам
), което може да ти играе и ролята на арестор и да отстранява NaOH с цел да си запазиш двигателя. Проблема е че се отделя водород, което не е чак толкова зле.
За широчинно-импулсната модулация (ШИМ) - TL494 според мен ще ти свърши добра работа (за повече инфо виж схемата на
http://www.datasheetcatalog.com) да не кажа идеална, ще имаш и обратна връзка, която по елементарен начин регулира ефективната стойност на накъсаното напрежение и от там - тока, който ще трябва винаги да следиш, освена ако не измислиш някоя по-сериозна електроника. Ако искаш мога да ти пратя малко теория за ШИМ-а. Успех!!!
И НАЙ-ВАЖНОТО - да не забравиш да споделиш