Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Съхранение на енергия чрез използване на маховик

<< < (4/9) > >>

@praktik:

--- Цитат на: teofilius в Януари 12, 2011, 02:51:12 am ---Няма нищо общо с Бедини.  Ако е вярна информацията за ефекта на Аспден, то маховика ще постига оптимални обороти с примерно десет пъти по-малко енергия отколкото ще отдава на генератора. Важното е двигател и генератор да не работят едновременно.  След първоначалното постигане на оптималните обороти енергийния разход на двигателя трябва да бъде по-малък след всяко консумиране на енергия посредством генератора.

--- Край на цитат ---

Някой  пробвал  ли  е  дали  е  верен  този  ефект  на  Аспден ?  мисля  че  си  заслужава  такъв  опит. Ако  се  ползва  стоманен  маховик  с  налепени  за  него  множество  нeодимови  магнити  ,  и  електромотор 220 V  ,  1000 W,  динамо 12 V от  товарен  автомобил  и  инвеkтор DC-AC ,  12V-220V , 50 Hr . Също  и  подходящ  акумулатор  примерно 200 Ah .

rpavlov:
        Тук жироскопичния ефект се използва само за равновесие и се предвижват съвсем бавно, и то само направо, явно има проблеми с прекаленото равновесие. Че движението е с електродвигател от акумулатори е ясно, но това не е важно май в случая, целта е равновесието заради самото равновесие. Интересни играчки. Като вариант на Сегуей.
        А за Формула 1 наливат милиони долари в КЕРС-а и почти всяко състезание имат няколко проблема няколко състезатели, кой не се включва, кой работи на 50% и какво ли още не.             
        Направи ми впечатление какво е написал руснака: 3 тона маховик на 3000 оборота, периферна скорост 900км/ч за превоз на 20 човека на 20 км разстояние.
             1.Какъв двигател и за колко време би развъртял това чудо? 
             2. Представете си воденичен камък, но въртящ се с 3000 оборота под краката си. Какво би станало ако това нещо се откъсне или пръсне, бедна ми е фантазията.

Maistora52:
Дали нещо подобно на начертаното може да се вкара в конструкцията на рикшата, дето ще я правя?
Вариаторът ще се движи на шлиц по оста, от централната част на маховика до периферията му и обратно, според желаната скорост. Повърхността на колелото на вариатора ще е с феродо по окръжността, а повърхността на диска на маховика - полирана стомана. Преместването на вариаторното колело ще е лостово.
При този вариант, маховикът е над задната ос. Но така нямам добър център на тежестта.
....
Имам и втори вариант на конструкцията. Маховикът е в средата между двете оси. Вариаторът предава чрез  ремъчна шайба и ремък въртящият момент на теглителната ос.

Vetap:
Да не преоткриваме велосипеда! Идеята за използване на маховик за задвижване на автобуси не е от вчера. В Швейцария е бил конструиран първият автобус с маховик и е работил в продължение на години. Ще ви изпратя книга на Гулия (стига да я намеря) с повече информация.

Ctah:

--- Цитат на: @praktik в Март 07, 2013, 07:33:50 pm ---Някой  пробвал  ли  е  дали  е  верен  този  ефект  на  Аспден ?  мисля  че  си  заслужава  такъв  опит. Ако  се  ползва  стоманен  маховик  с  налепени  за  него  множество  нeодимови  магнити  ,  и  електромотор 220 V  ,  1000 W,  динамо 12 V от  товарен  автомобил  и  инвертор DC-AC ,  12V-220V , 50 Hr . Също  и  подходящ  акумулатор  примерно 200 Ah .

--- Край на цитат ---

Съжалявам, няма нищо общо с истината за каквито и да било маховици или магнитни такива!
Това са свободни съчинения на господина Сашо Николов, ако вярвате в болни измислени
теории ... БИТТЕ!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия