Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Въпрос за електромотор
mi6o:
altium текста е обемен и е на английски. Ще е проблем ли да го пусна като PDF без превод, и после като приключа с превода да побликувам на български ?
mi6o:
Ето го и PDF-ът, за който бях писал преди. 31 страници на английски език.
Заглавие: "Improving Alternator Efficiency Measurably Reduces Fuel Costs"
( Повивишаването ефективността на алтернаторите води до измеримо намаляване на разхода на гориво)- свободен превод.
BY MIKE BRADFIELD, MSME Remy, Inc.
Надявам се да е полезно. :)
miromad:
Здравейте съфорумци.
Отново имам въпрос относно постояннотоковите мотори ;D
Пък и като гледам, никой не ми е отговорил на въпросите, които съм поставил в началото на темата, но както и да е 8)
Имам отново идея за постояннотоков мотор, който не използва комутация /а с това автоматично отпада и Правилото на Ленц/. Но въпроса ми е дали в момента съществува такъв постояннотоков мотор, който не използва комутация?
Иван Димов:
miromad, не знам какво разбираш под комутация - може би превключване на тока от една бобина в друга, независимо дали е на ротора или на статора. Затова са нужни колектор и плъзгащи контакти (четки). Не знам каква ти е целта, ако искаш да е без четки, превключването може да е с електроника. Интересни са и униполярните генератори, които могат да работят и като двигатели, но са с твърде голям ток при много ниско напрежение. При униполярните генератори има СЕ, но са твърде неудобни с това ниско напрежение при огромни токове.
@praktik:
--- Цитат ---При униполярните генератори има СЕ, но са твърде неудобни с това ниско напрежение при огромни токове.
--- Край на цитат ---
Напрежението може да се вдигне, със AD-AD преобразувател. Отдавна мечтая да си направя униполярен генератор, ако знаеш устройството им, моля кажи как се прави такъв генератор.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия