Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Въпрос за електромотор

<< < (8/22) > >>

@praktik:
Радико, значи че при фарадеевият униполярен генератор, когато диска се върти заедно със магнитите, напрежението се генерира от центробежните сили, а не от някаква електромагнитна индукция породена от движение на проводник в магнитно поле, както в случая това не може да стане, защото няма движение на проводник спрямо магнитно поле и обратното. Но опита ти е интересен за мен, с това че до сега не знаех че ток може да се генерира от центробежни сили.

--- Цитат на: mi68 в Септември 29, 2013, 08:52:15 am ---Радико,
Откриваш топлата вода. Генерираният ток е за сметка на цетробежните сили. Прочети някоя физика!
Методът има сериозен недостатък, много е ниско ЕДН и ток, защото електроните имат много малка маса. В 4 кила желязо имаме 1 грам електрони, прави сам извода.
П.П. униполярно динамо-двигател е разработено от Тесла, за самовъртене. Ако има нещо ново то е доразито от Стефан Маринов. Във връзка с това Тесла има патент за електромагнити.

--- Край на цитат ---

Малката маса на електроните, според мен не е причината за ниското ЕДН, а количеството бройката им, която се установява по периферията на диска. А това зависи от омичното специфично съпротивление на материала. Трябва да се експериментира с медни или алуминиеви дискове.

Представете си, ако се развърти диск от свръхпроводник с високи обороти.

GTV:
 Опит на Херинг.
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0%BD%D0%B0_%D0%A4%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B9

http://www.youtube.com/watch?v=CwVFlVprxhc

http://www.youtube.com/watch?v=aOm-rlYF_z8

И нещо много по-практично в контекста на Форума. Хем Аноден отоплител, хем Електролизер и Браун газ.
               http://www.youtube.com/watch?v=5FWFjFcW5Xs

П.П. Изглежда Фотоволтаиците и Ветрогенераторите си намериха още едно приложение.

mi68:
Здравей колега @praktik,
Изказваш лични мнения по въпроса. Те са в противовес на теорията в дебелите физики и електротехники.
Центробежните сили са инерциално поле т.е имаме инерция свойство на масата. Такова поле може да се генерира в импулсен режим (ускорение). Има опит да се генерира ЕДН в бобина с много намотки, като се завърта и рязко се спира, в телефонна слушалка се чува пукане, може да се ползва галванометър (микро амперметър) опита е от около 1908г.
За електромагнитната индукция се изказваш неподготвен. Имаме два вида индукция:
- биполярна - Фарадеева
- униполярна - Лоренцова.
Много ниска техническа култура. Просто не ми се пише...!
П.П. ЕДН=А/q  където, А е работа на външна неелектрическа сила (химична, механична, цетробежна и т.н),  q е заряда, който е разделен.
I=ЕДН/R+r  където, I - е токът във веригата,   R - съпротивление на консуматора, r- вътрешно съпротивление на изночника на ЕДН

Радико:
mi68
Ако аз вчера съм открил топлата вода, то от последният ти коментар излиза, че ти още се къпеш със студена вода. От описания по горе експеримент излиза, че униполярният генератор работи и без полярност  ;D тоест това е  неполярен генератор. Просто не съществува такова животно "униполярен генератор" има центробежен генератор "може би".
Като довърша експеримента и пусна видеото ще се убедиш, е ако нямаш търпение експериментирай и ти, това се отнася и за другите участници, може пък на някой друг да му хрумне и друга свежа идея по въпроса и нещата да се развият още повече. Дайте да направим от топлата вода пара "даже най добре остра пара", че тя върти турбините. 

@praktik:

--- Цитат на: mi68 в Септември 29, 2013, 12:56:30 pm ---Здравей колега @praktik,
Изказваш лични мнения по въпроса. Те са в противовес на теорията в дебелите физики и електротехники.
Центробежните сили са инерциално поле т.е имаме инерция свойство на масата. Такова поле може да се генерира в импулсен режим (ускорение). Има опит да се генерира ЕДН в бобина с много намотки, като се завърта и рязко се спира, в телефонна слушалка се чува пукане, може да се ползва галванометър (микро амперметър) опита е от около 1908г.
За електромагнитната индукция се изказваш неподготвен. Имаме два вида индукция:
- биполярна - Фарадеева
- униполярна - Лоренцова.
Много ниска техническа култура. Просто не ми се пише...!
П.П. ЕДН=А/q  където, А е работа на външна неелектрическа сила (химична, механична, центробежна и т.н),  q е заряда, който е разделен.
I=ЕДН/R+r  където, I - е токът във веригата,   R - съпротивление на консуматора, r- вътрешно съпротивление на източника на ЕДН

--- Край на цитат ---

Колега бистрим получаване на ел напрежение, от въртене на проводников диск, в отсъствие на магнитно поле.
Тези две индукции дето ги цитираш, са индукции причинени от движение на заряд в магнитно поле. В случая с опита на Радико няма никакви индукции. Много добре съм се запознал с електромагнитната индукция ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия