Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Въпрос за електромотор

<< < (10/22) > >>

@praktik:
mi68
--- Цитат ---Центробежните сили не зависят от материала, следователно ЕДН не зависи от материала,
--- Край на цитат ---
Че центробежните сили не зависят от материала, това и малките деца го знаят. Но ЕДН зависи от материала, то иначе нямаше да правят намотките на генераторите от мед, ами от пластмаса  ;D

--- Цитат на: Иван Димов в Септември 29, 2013, 03:36:36 pm ---   @praktik, ако сложиш пясък на въртящ се диск, той в центъра ли ще се събере или ще се разлети към периферията?

--- Край на цитат ---
Задаваш глупави въпроси на които няма да отговарям  ;D

--- Цитат --- Колеги, за какво отсъствие на магнитно поле говорите. Магнитно поле в случая може и да няма, ама електромагнитно такова - бол.
--- Край на цитат ---
И къде ти е електромагнитното поле? - магнитното и електричното поле, са динамична и статична форма на електромагнитното поле, в случая с опита на Радико, отсъстват  и от двете форми на електромагнитното поле.

Иван Димов:
   @praktik, хубаво е че проявяваш голяма активност, но май повече пишеш отколкото четеш. И как така като свържеш жиците електроните ще се запътят към центъра? Каква сила ще ги задвижи натам при положение, че няма магнит? Говорим само за центробежни сили. Виж като сложим магнит - положението е друго. Виж по-горе как съм нарисувал принципа на униполярния генератор - там наистина електроните отиват към центъра.

@praktik:

--- Цитат на: Иван Димов в Септември 29, 2013, 03:50:04 pm ---   @praktik, хубаво е че проявяваш голяма активност, но май повече пишеш отколкото четеш. И как така като свържеш жиците електроните ще се запътят към центъра? Каква сила ще ги задвижи натам при положение, че няма магнит? Говорим само за центробежни сили. Виж като сложим магнит - положението е друго. Виж по-горе как съм нарисувал принципа на униполярния генератор - там наистина електроните отиват към центъра.

--- Край на цитат ---

Иване, след като предположим, че електроните на въртящият се проводников диск , се изтласкват от центърът към периферията на диска от центробежните сили, ще стане ясно че в центърът ще има недостиг на електрони, а в периферията излишък на електрони, което ще породи електрически потенциал между центърът и периферията на диска. От което следва че като свържем с проводник центъра с периферията, ще протекат електрони от периферията към центърът. Просто е като за деца  ;D

Радико:

--- Цитат --- Радико, ако беше премерил напрежението сигурно щеше да получиш 10-15 Волта, че и повече. При направената така постановка, СЕ идва от електромагнитното поле на четковия ел.мотор на флекса. ;D ;D ;D Така че казуса с топлата вода остава. ;)
--- Край на цитат ---
GTV И аз това си помислих отначало, но променливият ток създава променливо магнитно поле а мултицета отчете прав ток. Въпреки това смятам да пробвам същият експеримент и с пневматичен флекс или друга турбинка която няма магнитно поле със сигурност за да няма съмнения по въпроса "все пак и аз все още се съмнявам дали двигателя не оказва някакво влияние. Другото което писа Иван Димов да доближа магнит до диска още не съм го направил просто защото ми трябват поне три ръце за целта, две за сондите и една за магнита. Но нищо, забавленията ще продължат следващите дни, не очаквам някаква практическа полза на момента от цялата работа, но ще го направя от любов към спорта. Чисто любопитство. Нищо чудно да излезе нещо, което после неочаквано да се окаже полезно на някого в съвсем неочаквана насока.   

@praktik:

--- Цитат на: Радико в Септември 29, 2013, 06:26:20 pm --- GTV И аз това си помислих отначало, но променливият ток създава променливо магнитно поле а мултицета отчете прав ток. Въпреки това смятам да пробвам същият експеримент и с пневматичен флекс или друга турбинка която няма магнитно поле със сигурност за да няма съмнения по въпроса "все пак и аз все още се съмнявам дали двигателя не оказва някакво влияние. Другото което писа Иван Димов да доближа магнит до диска още не съм го направил просто защото ми трябват поне три ръце за целта две за сондите и една за магнита. Но нищо забавленията ще продължат следващите дни, не очаквам някаква практическа полза на момента от цялата работа, но ще го направя от любов към спорта. Чисто любопитство. Нищо чудно да излезе нещо което после неочаквано да се окаже полезно на някого в съвсем неочаквана насока.   

--- Край на цитат ---
Радико, мултицета, не отчита електромагнитните вълни, какво влияние може да окаже моторът на флекса  върху показанията на мултицета ?

--- Цитат ---Другото което писа Иван Димов да доближа магнит до диска още не съм го направил просто защото ми трябват поне три ръце за целта две за сондите и една за магнита.
--- Край на цитат ---

Е то като го доближиш, много ясно е че ще има електромагнитна индукция .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия