Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Въпрос за електромотор

<< < (11/22) > >>

Радико:
Не @praktik
изобщо не е ясно дали ще има индукция докато не се пробва А общото с мултицета е, че той измерва тока генериран дали от магнитно поле дали от центробежни сили, но по следствието "тока" можем да съдим за причините.
Все пак нелогично ми се вижда променлива причина да генерира право следствие. По скоро постоянните центробежни сили генерират постоянен ток.

@praktik:

--- Цитат на: Радико в Септември 29, 2013, 06:51:02 pm ---Не @praktik
изобщо не е ясно дали ще има индукция докато не се пробва А общото с мултицета е, че той измерва тока генериран дали от магнитно поле дали от центробежни сили, но по следствието "тока" можем да съдим за причините.
Все пак нелогично ми се вижда променлива причина да генерира право следствие. По скоро постоянните центробежни сили генерират постоянен ток.

--- Край на цитат ---

Виж сега, за да разрешим един път за винаги този казус, ти предлагам, ако имаш пневматичен гайковерт, да пробваш и с него, ако нямаш, а имаш велосипед, можеш като обърнеш велосипеда да се монтира на задното колело една ос с дискче и най-добре е да е медно. След това развърташ мериш, и нямаш притеснения от влияния на електрични машинки  :) после пробваш с постоянни магнити, просто ги престегни с едно тиксо към диска, фасулска работа. Аз до сега да го бях направил, ама нямам нито подходящи магнитчета, нито дискове от мед или алуминий. Материалът от които се състои диска, е от съществено значение според мен.

Радико:
И аз съм любопитен какво влияние ще има състава на материала, защото ако електродвижещата сила е в резултат на центробежно изтласкване на свободните електрони, би трябвало при различните материали тока да е различен защото съдържат различно количество свободни електрони.
Само експеримента може да потвърди или отрече тази или онази теза. Възнамерявам да изпробвам всички варианти. Меден диск ще направя от парче платка. За алуминиев имам малко алуминиева ламарина или печатарска плака. Имам и парче месингова ламарина. За по-екзотични материали вече става сложно.   

@praktik:

--- Цитат на: Радико в Септември 29, 2013, 08:32:11 pm ---и аз съм любопитен какво влияние ще има състава на материала, защото ако електродвижещата сила е в резултат на центробежно изтласкване на свободните електрони, би трябвало при различните материали тока да е различен защото съдържат различно количество свободни електрони.
Само експеримента може да потвърди или отрече тази или онази теза. възнамерявам да изпробвам всички варианти. меден диск ще направя от парче платка. За алуминиев имам малко алуминиева ламарина или печатарска плака. Имам и парче месингова ламарина. За по-екзотични материали вече става сложно.   

--- Край на цитат ---

Пробвай, с всякакви материали, а за да се разбере казусът по точката , " дали се влияе опита от близостта на електрични машини"  пробвай и с развъртащ- добре.  ;)

mi68:
Обещаният теоретичен материал. ЕДН около 3 микроволта. По-високо ЕДН е за сметка на електромагнитната индукция. Токът може да е центробежен или центростремителен при електромагнитна индукция.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия