Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Въпрос за електромотор
@praktik:
Радико, да не забравяме земното магнитно поле :-[ Като експериментираш, мери потенциал в различни положения на диска, спрямо земната повърхност, тоест спрямо магнитните силови линии на земята .
Радико:
@praktik
Май си забравил какво съм написал в първата публикация по експеримента:
Пробвал съм в три ориентации
@praktik:
--- Цитат ---позиционирах въртящият се диск в посока север-юг, изток запад и в хоризонтално положение без разлика в получените резултати.
--- Край на цитат ---
Явно имам къса памет :) продължавай, и успехи в откриване на необичайното. :)
Иван Димов:
miromad, аз продължавам да мисля, че и в униполярния двигател ще има обратно напрежение. Въпросът е, че твоят модел май въобще няма да тръгне. Аз преди време правих нещо подобно, но вместо твоите бобини слагах магнити. Прилагам рисунка. Принципът ми беше точно като твоя. Но не се завъртя. Дано да съм сбъркал нещо поради малък брой магнити, но май не съм. Сега имам идея, подобна на V-gate или по-точно разположението на магнитите по големия ротор са така ><><><><, а на малкия ротор има нещо ексцентрично. Но тази ми идея отлежава до момента, когато ще имам повече магнити.
GTV:
Не съм много сигурен че Фарадей е имал флекс и пневматичен винтоверт. ;D ;D ;D
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D1%8A%D0%BB_%D0%A4%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B9
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия