Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Въпрос за електромотор

<< < (14/22) > >>

mi68:
От стари снимки се вижда, че се върти на ръка, даже няма редуктор (предавка). Модернизиран вариант: в дъска се издълбава езеро и се сипва живак - за периферен контакт.
Идеята е на един вал да имаме двигател-генератор, да имаме униполярен ротоверт.
От лекции на Тесла не можах да разбера за успех. Имало е самозавъртане, но не е могло да се извади практична мощност.
Навремето провеждах доста опити с униполярки, но се изисква прецизна механика. Модернизирани униполярки на "Сибирския Коля" е правил Стефан Маринов, но той се е оплел също.
Единственото от униполярките е ясно, че магнитното поле е свойство на ефира и магнита не го носи, а само го предизвиква. Магнитното поле е соленоидално.  Сега има виждане, че магнита излъчва стационарно торсионно поле. За това се ползва за направата на торсионни генератори.
П.П. не съм пробвал бобини за електромагнити на Тесла.

miromad:

--- Цитат на: Иван Димов в Септември 30, 2013, 10:14:20 pm ---   miromad, аз продължавам да мисля, че и в униполярния двигател ще има обратно напрежение. Въпросът е, че твоят модел май въобще няма да тръгне. Аз преди време правих нещо подобно, но вместо твоите бобини слагах магнити. Прилагам рисунка. Принципът ми беше точно като твоя. Но не се завъртя.

--- Край на цитат ---

Ти си пробвал с магнити, при което си искал да използваш силата на привличане и отблъскване. А моят модел използва силата на Лоренц.
Разгледай още веднъж по-хубаво модела, мислено проследи взаимодействията, които се осъществяват между магнитното поле на магнитите и полето, създадено от течащия по проводника ток /всичко това на база силата на Лоренц/ и ми кажи как теоретично трябва да се държи модела и в коя посока ще се завърти ротора /и дали въобще ще се завърти/.
Май ми се струва, че само ти и аз обсъждаме модела ми!!! Нека и другите си дадат мнението /тези, които са "на ти" с физиката/!!!

ПП: Откъде мога да си поръчам такива цилиндрични магнити като на прикачената картинка? Мога ли да получа същия резултат и с намотки?

Maistora52:

--- Цитат на: miromad в Октомври 01, 2013, 08:42:35 am ---ПП: Откъде мога да си поръчам такива цилиндрични магнити като на прикачената картинка? Мога ли да получа същия резултат и с намотки?

--- Край на цитат ---
===
Само с поръчка от нашите ПРАМИЗ и Офиса на чешкия МАГСИ - и двата в София.
Само дето поръчките излизат доста "пресолени".
Другия вариант е наш Иван БГ да предостави чертежи и спецификации на неговата "Божа искра", и всеки който има нужда от нещо специфично да си я направи според нуждите.

mi68:
Такъв магнит от високоговорител ползвам, определен тип. Излиза, че сам трябва да си намагнитиш пръстени, нямам представа къде се произвеждат.

valex:
Майсторе
Не съм сигурен дали има въобще подобно намагнитване. Как трябва да е намотката или главата на електромагнита за да се намагнити по този начин?
Тук са типовете магнити, които продават: http://www.pramiz.com/frambgp.html

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия